In cazul in care esti ingrijorata cu privire la copii tai pur si simplu pentru ca ei nu sunt prea dornici de activitati in aer liber, achizitionarea unor trambuline pentru copii este o solutie minunata pentru ca ei sa se mentine in forma; aceste aparate pot si folosite chiar si in interior. Inainte de a incepe sa te gandesti ca acest aparat este ceva folosit numai de catre adulti, trebuie sa te familiarizezi cu faptul ca in aceste zile poti gasi cu usurinta o multime de modele de calitate si sigure pe piata.

trambuline pentru copii

Exista, de asemenea, o alta intrebare pe care ti-o poti adresa: “Cum ii va ajuta pe copii faptul  ca sar de colo colo?”. Ei bine, “sarind aiurea” este una dintre cele mai bune moduri de a-ti mentine starea fizica generala a corpului copilului tau. Acest lucru se datoreaza faptului ca saritul pe o trambulina produce impact diferitor parti ale corpului si, prin urmare, asigura un exercitiu totala.

7 lucruri care te vor ajuta sa gasesti cele mai bune modele

Exista o serie de factori la care trebuie sa te uiti in inainte de a cumpara trambuline pentru copii. Hai sa ne uitam la cele mai importante aspecte:

 1. Forma: Aceste aparate sunt disponibile in diferite de forme, si fiecare dintre acestea are propria semnificatie. In timp ce cele rotunde sunt mai generale – deoarece pot fi fabricate cu un buget redus – cele rectangulare si octogonale sunt mai costisitor de fabricat si sunt de o calitate mai buna. Acesta este unul din motivele pentru care modelele rotunde sunt folosite acasa, in timp ce cele fabricate in alte forme sunt folosite in scopuri profesionale.
  trambulina dreptunghiulara
 2. Lungimea arcurilor: Trebuie sa acorzi atentie, de asemenea, la lungimea arcurilor atunci cand esti in cautarea unei trambuline pentru copii. Modelele care au arcuri mai lungi asigura sarituri mai usoare si ofera, de asemenea, mai mult timp in aer din cauza unor salturi mai ridicate. Pe de alta parte, arcurile scurte vor oferi o saritura mai mica si au tendinta de a se deforma prea usor in comparatie cu arcurile lungi; asadar va trebui sa le inlocuiesti din cand in cand.
 3. Grupa de varsta: Este extrem de important sa cumperi un model care este potrivit pentru grupa de varsta careia ii apartine copilul tau. Cele mai mici sunt potrivite pentru copii mai mici, de preferinta intre 3 ani la 6 ani. Cele ceva mai mari sunt mai bune pentru varsta de 6 ani si peste.
 4. Greutate: Un alt factor important de luat in considerare inainte de a cumpara o trambulina este greutatea copilului tau. O marime mai mica ar trebui sa fie suficient de buna pentru unul sau doi copii mai usori. Cu toate acestea, pentru copii cu o greutate ceva mai mare ar trebui sa cumperi una care este mai mare si are o capacitate de rezistenta mai ridicata.
  fitness
 5. Spatiu disponibil: Trebuie sa iei in considerare de asemenea spatiul din casa ta in care o vei depozita. Daca ai o curte mare, cu mult spatiu, alege o mare trambulina de dimensiuni mai mare, pe care copiii si prietenii lor se pot distra. Daca nu ai o curte si trebuie sa fie montata in interiorul casei, poti opta pentru o mini-trambulina.
 6. Buget: Un factor esential atunci cand vine vorba de achizitionarea unei trambuline pentru copii este cat de mult esti dispusa sa cheltui pentru ea. Poti gasi diferite modele pe categorii de preturi si in functie de bugetul tau. Un lucru pe care trebuie sa il intelegi este faptul ca cele mai ieftine nu vor fi neaparat de o calitate proasta. Ai nevoie sa evaluezi cu atentie si sa iti dai seama care este cea mai buna alegere.
 7. Siguranta: Este, de asemenea, important pentru tine sa iei in considerare siguranta copilului tau inainte de a investi intr-un astfel de aparat. La urma urmei, nu vrei ca copilul sa sufere leziuni si sa se raneasca in timp ce se distreaza sarind. Poti alege una din variantele de trambuline pentru copii care au plase de siguranta.