Alegerea firmei de tractari auto potrivite poate fi o solutie reconfortanta pentru un impas nefericit, dar daca alegeti cumva firma de tractari gresita, sunt mari sanse ca o situatie neplacuta sa devina si mai neplacuta cu rapiditate. Urmati acesti pasi pentru a va asigura ca urmatorul dumneavoastra apel pentru o remorcare va fi o experienta placuta.

Ce este inacceptabil

Oamenii care se plang de experientele legate de remorcari prezinta mereu una din aceste situatii:

  • Taxa de remorcare a fost mai mare decat era justificata (stationare si mutare);
  • Camionul de la firma de tractari auto nu a ajuns in intervalul de timp estimat;
  • Soferul camionului nu s-a purtat profesional;
  • Camionul se afla in forma proasta;
  • Operatorul a fost dur cu vehiculul meu.

Aceste sunt cinci din cele mai obisnuite plangeri adresate remorcarilor sau soferilor de autoutilitare pe care le observa cei de la site-ul tractari-auto.info. Cu putina stradanie, puteti fi pregatit pentru aceste neplaceri sau gafe nedorite, si sa mergeti pe drum increzator.

De unde sa incepeti

Solutia unei experiente placute de remorcare incepe cu dumneavoastra. Cele mai multe firme de asigurare ofera programe de asistenta rutiera 24/7. Exista, de asemenea, oferte de asigurare care includ asistenta rutiera, asa ca incepeti prin a afla ce acoperire de remorcare aveti, daca e cazul. Daca aveti asistenta rutiera de orice tip, asigurati-va ca numerele de contact si numarul de asigurare se afla in masina si ca toti cei care conduc masina stiu despre acoperire. Aceasta poate ajuta la usurarea inconvenientelor.

Intrebarile pe care sa le puneti

Daca nu aveti acoperire si aveti nevoie de o remorcare sau de asistenta rutiera, provocarea este sa gasiti un furnizor respectabil de tractari auto. Va puteti folosi telefonul mobil pentru a cauta online o firma de remorcari care presteaza servicii in zona unde masina dumneavoastra s-a oprit. Asigurati-va ca va stiti locatia exacta, si destinatia unde doriti ca vehiculul dumneavoastra sa fie remorcat. Firmele de remorcari taxeaza pe kilometru. Furnizorii pot include, adeseori o taxa de intoarcere per km, in functie de distanta. Clarificati acest aspect la inceput.

De asemenea, ar trebui sa stiti anul si marca vehiculului ce trebuie remorcat. Acest lucru va permite firmei de tractari auto sa stie ce tip de vehicul trebuie sa trimita.

Daca cunoasteti pe cineva in zona, contactati-i si intrebati pe cine recomanda. Daca parcurgeti rezultatele de pe Google sau din Pagini Aurii, uitati-va la mentionarea acreditarilor si daca fac parte din vreo asociatie de profil.

Daca aveti nelamuriri, contactati-va agentul de asigurari sau clubul auto. Vor fi incantati sa va asiste si va vor spune ce sa faceti mai departe. Pot chiar sa faca toate demersurile pentru dumneavoastra, asa ca asigurati-va ca le puteti spune informatiile de mai sus. In unele cazuri, ar putea sa nici nu fie nevoie ca dumneavoastra sa asteptati langa masina.

Ce sa intrebati si sa cautati

In cazul unei defectiuni sau accident, asigurati-va ca masina este in siguranta pe marginea drumului. Aceasta este prima dumneavoastra responsabilitate. Dupa aceea puteti incepe sa va rezolvati problema.

Este esential sa insistati pe un pret fix. Interesati-va despre orice taxe suplimentare. Stabiliti clar suma pe care va asteptati sa o platiti si adresa la care vehiculul urmeaza sa fie tractat. Asigurati-va ca furnizorul de tractari auto confirma ca pretul este pretul total si ca locatia si destinatia vehiculului sunt 100% clare inainte sa plasati comanda.
Daca aveti un telefon mobil, dati numarul dispeceratului in caz ca plecati in apropiere pentru a astepta.

Daca sunati la un furnizor de tractare necunoscut, adresati-i aceste intrebari:

  • Care este anul si marca camionului dumneavoastra de tractare?
  • Acceptati carti de credit?
  • Cat de mult ii va lua camionului dumneavoastra sa ajunga aici?
  • Cat va costa in total, incluzand taxele de ridicare a masinii de la locatia si transportul pana la destinatia aleasa de dumneavoastra?

Este neplacut sa va aflati in aceasta situatie, dar impreuna cu o firma de tractari auto potrivita, veti rezolva rapid problema.