Este perfect normal sa aveti emotii pentru prima lectie de condus, dar asigurati-va ca instructorul auto ales de Dvs are experienta in gestionarea acestor emotii ca elev in soferie si ca se asteapta sa aveti acele emotii ale primei lectii de condus. Instructorul dumneavoastra trebuie sa fie rabdator si prietenos, sa nu se astepte la prea multe de la dumneavoastra la prima lectie de condos, si sa faca tot ce va putea pentru a va usura experienta.

Nu este intotdeauna vorba despre emotii la prima lectie de condus, totusi. Multi elevi in soferie au emotii in majoritatea cursurilor lor de condus, la fiecare din lectii. Si acest lucru este de asemenea perfect normal, dar emotiile dumneavoastra ar trebui sa dispara rapid cu un instructor auto experimentat. Daca aveti probleme cu emotiile de la lectiile de condus si credeti ca va influenteaza progresul, va trebui sa cautati modalitati prin care sa le micsroati sau chiar eliminate de tot.

Astfel de simtiri in cadrul primei lectii de condus sunt perfect normale. Daca totusi acestea continua in timpul fiecarei si tuturor lectiilor, pot deveni un impediment pentru abilitatile dumneavoastra de a progresa si de a invata. Va trebui sa va dati seama daca instructorul dumneavoastra este cel care va emotioneaza, sau o faceti pur si simplu. Instructor auto

Instructorul dumneavoastra nu ar trebui sa tipe, sa se enerveze sau sa devina iritat cand faceti greseli. La urma urmei, sunteti elev. Multi instructori auto isi fac studentii sa fie relaxati, si chiar rad impreuna cu pofta in timpul lectiilor. Daca va simtiti emotionat in timpul lectiilor deoarece va temeti sa nu va suparati instructorul, acest lucru va trebui rezolvat. Fie ii explicati acest lucru instructorului dumneavoastra si ii spuneti ca acest lucru trebuie sa inceteze, fie schimbati instructorul.

Daca instructorul este minunat, va trebui sa stabiliti de ce va faceti singur emotii. Acest lucru poate avea loc, desigur, din varii motive, cel mai comun fiind ca va este frica sa nu cauzati vreun accident. Trebuie sa stiti totusi ca instructorul dumneavoastra este calificat pentru a invata soferii incepatori, si are de asemenea control dual care al masini – ceea ii va permite sa previna sa se intample orice accident – asa ca acest lucru este destul de improbabil. Orice accident sau deteriorare a masinii este acoperit de catre asigurarea instructorului de asemenea.

Un alt motiv frecvent al emotiilor de la lectiile de condus este faptul ca elevii se asteapta la prea mult de la ei insisi. A face greseli este ceea ce ne permite sa invatam. Relaxati-va, vorbiti si faceti cate o gluma cu instructorul dumneavoastra in timpul lectiilor, si astfel veti invata mult mai mult. Scoala soferi

Daca simtiti ca instructorul auto va preseaza prea mult, avand ca rezultat greseli din partea dumneavoastra, cereti-i sa incetinesca ritmul si sa ia lucrurile putin mai usor. Este totodata mai bine sa luati 2 sau 3 lectii de condus pe saptamana, in loc de 1. A lua o singura lectie pe saptamana va lasa prea mult timp intre lectii, lasandu-va stresati cu impresia ca ati uitat totul.

Sa mergeti prea incet, sa fiti o problema pentru ceilalti participanti la trafic, precum si comiterea altor asemenea greseli sunt probleme mari pentru elevii la soferie. Oprirea motorului in intersectii, la semafoare si in sensuri giratorii este o mare frica, de asemenea. Primul lucru de tinut minte este ca sunteti incepator, asa ca nu va faceti griji de nimeni altcineva, au fost si ei elevi odata. Tineti minte de asemenea ca daca eliberati pedala de ambreiaj prea repede NU veti merge mai repede, ci se va opri motorul cel mai probabil – daca conduceti o masina cu cutie manuala. Relaxati-va si conduceti la fel ca pe drumurile unde presiunea din partea celorlalti soferi nu este la fel de mare.

La prima lectie de condus cu un instructor auto, multi elevi in soferie nu au mai condus vreodata o masina. Asadar, va trebui sa operati toate elementele de control si sa faceti observatiile necesare in acelasi timp. Acest lucru este bineinteles incredibil de dificil pentru un incepator, iar instructorul dumneavoastra stie asta.