Observati rugina

Din cand in cand, este o idee buna sa stergeti podeaua de sub masina de spalat vase folosind un prosop de hartie sau o carpa de culoare deschisa. Daca observati fulgi de rugina pe panza, inseamna ca apa a inceput sa curga, si ca intra in zone unde nu ar trebui sa fie.

Daca exista rugina pe interiorul masinii de spalat vase, vedeti daca aceasta este cauzata de atingerea unuia dintre vase de cada. Daca aceasta este problema, atunci puteti rula un ciclu gol folosind acid citric. Asta ar trebui sa rezolve problema.

Daca metalul sau plasticul a inceput sa se corodeze si ati observat rugina, va avea nevoie de o reparatie mai semnificativa. In unele cazuri, o inlocuire va avea mai mult sens.

Apa nu se scurge complet

Daca, dupa ce ciclul masinii de spalat vase s-a incheiat, observati in continuare un bazin de apa in partea de jos a masinii de spalat vase, atunci trebuie sa investigati de ce. Este posibil sa existe o problema cu scurgerea.

Inainte de a apela la un atelier reparatii masini de spalat, asigurati-va ca nu exista alimente sau alte resturi care blocheaza scurgerea. Acest lucru poate impiedica scurgerea corecta a apei.

Daca nu puteti vedea o problema, atunci s-ar putea ca scurgerea sa se fi prabusit sau crapat. Daca acesta este cazul, atunci cea mai buna solutie este inlocuirea intregii unitati.

Aparatul face zgomote ciudate

Unul dintre cele mai evidente semne ale unei probleme cu masina de spalat vase este daca aceasta a inceput sa faca zgomote ciudate. Acesta este un semn sigur ca ceva nu este in regula.

In cele mai multe cazuri, sunetele ciudate vor fi cauzate de motor. Daca acesta este cazul, atunci ar trebui sa reparati sau sa inlocuiti motorul. Cu toate acestea, in unele cazuri, acesta este mai scump decat o unitate noua.

Inainte de toate, asigurati-va ca contactati un profesionist pentru a determina daca repararea sau inlocuirea este cea mai buna optiune. In cele mai multe cazuri, daca costurile cu reparatiile sunt aproape de pretul unei unitati noi, este mai logic sa continuati si sa inlocuiti masina de spalat vase.

Masina de spalat vase nu functioneaza? Nu asteptati sa sunati pentru ajutor

O masina de spalat vase care nu functioneaza corect poate fi cauzata de o multitudine de motive. Ca urmare, este o idee buna sa descoperiti problema de baza sau sa solicitati un profesionist sa faca acest lucru.

In multe cazuri, reparatiile necesare pentru probleme cu masinile de spalat vase nu merita. Daca acesta este cazul, atunci ar putea fi timpul sa investiti intr-o unitate noua.

Cu toate acestea, exista unele situatii in care se poate face o reparatie minora si accesibila. Daca nu sunteti sigur daca acest lucru este posibil sau nu, sunati un service de masini de spalat pentru a programa o intalnire. Acestia va pot evalua masina de spalat vase si va pot face o recomandare daca ar trebui sa reparati sau sa inlocuiti unitatea.