Este sigur sa conduceti pe o anvelopa cu o bula?
Bulele din anvelope sunt, in general, cauzate de impactul cu drumul. Lovirea marginilor gropilor, ciocnirile mici, lovirea unei borduri si schimbarile radicale de viteza pot face ca peretele lateral al anvelopei sa se umfle. Anvelopele dumneavoastra ar trebui sa fie intotdeauna netede si rotunde, asa ca daca observati o bula pe peretele lateral sau vedeti o sectiune a suprafetei de rulare bombata, este un semn ca ceva nu este in regula si ar trebui sa va opriti imediat din condus. Anvelopele care au bule nu sunt sigure pentru condus. Cand anvelopa dumneavoastra are o bula, tesatura anvelopei interioare nu va mai poate proteja anvelopa impotriva exploziei atunci cand se acumuleaza presiune din contactul cu drumul, informeaza pagina web www.vulcanizare.net.
Cel mai obisnuit loc pentru formarea unei bule in anvelopa este peretele lateral. Bulele de anvelope se pot forma si in zonele in care cauciucul a devenit foarte subtire. Condusul cu o anvelopa care are o bula este foarte periculos si exista o mare posibilitate ca aceasta sa se detaseze. Prioritatea dumneavoastra principala ar trebui sa fie inlocuirea anvelopei cat mai curand posibil, deoarece odata cu patrunderea a mai multa umiditate si aer, bulele vor creste.
Cum sa preveniti bulele din anvelope
Exista cateva modalitati de a preveni aparitia bulelor de cauciuc. Poate fi dificil sa eviti contactul cu gropi si schimbari radicale de viteza, dar exista unele precautii pe care le putem avea pentru a evita formarea bulelor. Prevenirea este intotdeauna mai buna decat vindecarea, deci pentru a va asigura ca anvelopele dumneavoastra au o durata lunga de viata si va pot mentine in siguranta, urmati acesti pasi recomandati de angajatii unei vulcanizari non stop pentru prevenirea bulelor din anvelope:
- Evitati gropile – gropile sunt cel mai mare vinovat din spatele bulelor de cauciuc. Incercati intotdeauna sa ramaneti in siguranta, cat mai departe de gropi.
- Conduceti cu atentie – Conduceti cu grija fara sa va grabiti peste bariere. Fiti precauti cand parcati si conduceti in jurul bordurilor si a trotuarelor.
- Intretinere – Inspectati-va anvelopele des si vedeti daca sunt modificari ale structurii si presiunii. Folositi un manometru pentru a verifica in mod constant presiunea pneurilor.
Deteriorarea din cauza bulelor anvelopei nu poate fi reparata, deoarece o bula a anvelopei inseamna ca integritatea structurala a anvelopei a fost compromisa. Pur si simplu nu mai este sigur sa circulati, deoarece structura interna a anvelopei a cedat. Anvelopa va trebui inlocuita, iar condusul ar trebui suspendat. Ca masura de precautie, inspectati-va periodic anvelopele si asigurati-va ca au suficienta presiune. Vizitati service-ul nostru de reparatii auto si solicitati inlocuirea anvelopei dumneavoastra imediat ce observati o umflare a anvelopelor.
Leave a Reply