3 Pasi pentru a deveni un arhitect mai bun
1.Urmarirea echipei
Un arhitect nu poate lucra niciodata singur, mai ales cand lucreaza la un proiect mai mare, astfel incat o echipa talentata va inconjura fiecare arhitect bun. Sarcinile vor trebui delegate, iar membrii echipei vor trebui sa aiba fiecare rol specific. Acesta este singurul mod prin care proiectul poate lua viata.
Desigur, nu poti pur si simplu sa imparti sarcinile si sa-ti lasi colegii la dispozitiile lor. Trebuie sa pastrati linii deschise de comunicare pentru a asigura succesul. Fiecare membru trebuie sa raporteze progresul sau, iar tu va trebui sa-i tii evidenta muncii si sa te asiguri ca toata lumea isi respecta termenele limita.
Urmarirea echipei de arhitectura este usoara cu unele dintre instrumentele de colaborare populare disponibile in prezent, dar este inca una dintre principalele provocari cu care se confrunta majoritatea arhitectilor.
2.Bariere lingvistice intre client si arhitect
Unul dintre cele mai interesante aspecte ale lucrului in design arhitectural este a avea sansa de a colabora si de a lucra cu clienti din intreaga lume. Desi aceasta poate fi o experienta educationala si plina de satisfactii, vine cu cateva provocari unice. Bariera lingvistica dintre arhitecti si clienti poate cauza mari probleme si chiar poate face ca proiectul sa se opreasca.
Depasirea barierei lingvistice este mult mai dificila decat pare. Nu este vorba doar de a traduce propozitii dintr-o limba in alta; inseamna a te asigura ca ideea clientului despre proiect se potriveste cu a ta.
Aici vizualizarea arhitecturala poate fi destul de utila. Utilizarea redarii 3D pentru a-ti dezvolta ideile iti poate oferi multe beneficii si poate asigura ca tu si clientul tau sunteti de acord. Nu trebuie sa creezi modele fotorealiste si sa perfectionezi fiecare detaliu, dar ar trebui sa utilizezi un software de randare 3D pentru a-ti vizualiza desenele inainte de a incepe procesul de constructie, sugereaza acest website.
3.Comunicarea in general cu clientii
Chiar daca atat tu cat si clientul tau vorbiti aceeasi limba, puteti intampina adesea probleme in comunicarea ideilor. Poate ca clientul nu este complet sigur de cum ar dori sa arate rezultatul, poate ca este vag sau nu poate gasi cuvintele pentru a-si descrie ideile. Vizualizarea 3D este inca cea mai buna solutie pentru aceasta.
Cu toate acestea, chiar si cu vizualizarea 3D, pot exista inca multe dus-intors intre tine si clientul tau. Pentru a te asigura ca totul este eficient si ca munca ta corespunde asteptarilor clientului, ar trebui sa comunici cu el la fiecare pas. Nu-ti fie teama sa pui intrebari si sa oferi ideile si perspectivele tale si verifica-te cu clientul inainte de a face orice modificare in proiect. Surprizele sunt rareori un lucru bun atunci cand esti arhitect.
Leave a Reply