Atunci cand inchiriati o masina pentru prima data, si nu stiti ce conditii trebuie sa indepliniti, cu siguranta informatiile de mai jos va vor fi de mare ajutor:

  • Trebuie sa aveti un act de identitate valabil, cu fotografie, uneori, veti avea nevoie de mai mult de o forma de identificare, astfel incat compania de rent a car sa fie sigura de persoana careia ii ofera serviciile.
  • Asigurati-va ca masina de care aveti nevoie este disponibila in momentul in care doriti. Pentru acest lucru este recomandat sa faceti o rezervare cu cel putin cateva zile inainte.
  • De obicei conditiile de inchiriere variaza de la companie la companie, insa majoritatea companiilor de rent a car au un minim de varsta. Cele mai multe cer ca clientii sa aiba varsta minima de 21 de ani, dar sunt si situatii in care varsta minima trebuie sa fie de 25 de ani.
  • Cele mai multe companii ofera asigurare , in timp ce unele cer ca clientii sa aiba propria asigurare si sa dovedeasca acest lucru.
  • Daca apelati la companiile mai mici de inchirieri auto precum Maya Rent-a-car nu veti fi nevoiti sa indepliniti foarte multe conditii, fiind de ajuns un act de identitate si taxele specifice, in timp ce companiile mari au o lista lunga de cerinte.

Pe langa indeplinirea conditiilor companiilor de inchirieri auto, si serviciile pe care le primiti trebuie sa fie de cea mai buna calitate. Asadar, inainte de a lua o hotarare finala, asigurati-va ca firma la care apelati va poate oferi calitatea de care aveti nevoie. Pentru a fi siguri ca faceti cea mai buna alegere si  ca o sa beneficiati de servicii sigure si avantajoase, adresati-va unui reprezentant al companiei respective si cereti informatii despre autoturisme, preturi si servicii incluse.

Inchirierea unei masini nu inseamna sa cheltuiti toti banii pe care ii ai. Exista diferite modalitati pentru a obtine preturi reduse pentru masini de inchiriat. Primul lucru pe care il puteti face pentru a economisi bani este sa inchiriati o masina de mici dimensiuni care sa satisfaca nevoile dumneavoastra. Masinile mai mari si mai puternice necesita mai multi bani.

Daca inchiriati un autoturism de la o locatie departata de aeroport, veti salva o suma considerabila de bani. De fapt puteti economisi destui bani daca pentru o perioada de timp optati pentru mijloacele de transport in comun. Sunt foarte multe metode la care puteti apela, insa decizia finala va apartine in totalitate.