Multi proprietari de masini nu stiu cand au nevoie de un mecanic auto sau cand au nevoie de un atelier de reparatii auto. Nu este nimic in neregula cu asta, doar ca e util sa stiti diferenta atunci cand ceva nu merge bine cu masina Dvs, sau aveti nevoie de ceva munca suplimentara.

Desigur, unele service-uri de mecanica auto pot face inclusiv reparatii de electrica auto, pe langa intretinerea si reparatiile mecanice de baza, dar exista diferente distincte intre cele doua tipuri de locuri de munca. Cu tot mai multa tehnologie pe vehicule, totusi, liniile dintre mecanic si electrician auto devin incetosate – ceea ce candva a fost un mecanic general acum se bazeaza pe tensiune, amperi, legea ohmiilor etc. pentru a indeplini chiar si sarcinile de baza pe vehicule.

Deci, daca sunteti ingrijorat daca aveti nevoie de un mecanic sau de un electrician auto specializat, platforma www.electricianauto.net va invita sa aruncati o privire la cateva dintre lucrurile pe care le poate face un service de mecanica auto la care probabil nu va asteptati.

Un atelier mecanic modern, bine dotat din punct de vedere tehnologic poate sa:

  • efectueze diagnosticarea electronica a vehiculului, folosind multimetre, osciloscoape si instrumente de scanare software si specifice marcii masinii, pentru a localiza sursa problemei Dvs; electrice, fie ca este vorba de la o lumina de atentionare in bord, sau de un motor de geam defect;
  • efectueze diagnostice pentru a localiza probleme intr-o gama intreaga de module, cum ar fi ABS, sistemele de airbag SRS si directia electronica;
  • diagnosticheze si inlocuiasca alternatoare, electromotoare si baterii defecte;
  • efectueze teste si reparatii la sistemele electronice de injectie si aprindere;
  • diagnosticheze si repare componente ale sistemului de alimentare, cum ar fi pompele electronice de combustibil.

Exista prea multe articole pe masina Dvs pentru a fi enumerate, dar inarmati cu cunostintele circuitelor electrice, mecanicii pot aplica abilitatile la o serie intreaga de probleme electrice ale unei masini.

Cand este mai bine sa vizitati un electrician auto?

Poate fi o optiune mai buna sa vizitati un electrician auto bun specializat in detrimentul unui service de mecanica pentru multe instalatii si lucrari personalizate, cum ar fi:

  • instalarea si repararea de accesorii precum radiouri, statii CB, lumini si sisteme antifurt;
  • instalarea de noi sisteme de sunet, precum si de camere si senzori de vedere spate.

Exista multe alte probleme pe care un mecanic electric auto le poate localiza si rezolva in vehiculul dvs., tot ce trebuie sa faceti este sa intrebati atelierul local de reparatii daca poate face sau nu atat lucrari mecanice, cat si reparatii si instalari electronice. Poate fi un adevarat inconvenient atunci cand atelierul dumneavoastra de reparatii nu poate oferi ambele servicii, deoarece asta inseamna ca trebuie sa va duceti vehiculul la doua ateliere diferite.

Cu toate acestea, daca mecanicul dvs. nu ofera ambele servicii, ar trebui sa cunoasca un atelier de electrica auto de incredere din zona pe care sa il poata apela pentru lucrari suplimentare, sau catre care va poate trimite, unde sa poate fi remediata problema.