Un certificat energetic Arad este un act oficial, care se acorda persoanelor ce respecta politicile specifice de economisire a energiei. Fie ca este vorba despre niste clienti rezidentiali, fie ca vorbim despre niste clienti industriali, ei pot ca sa aplice pentru obtinerea acestei certificari. Dar, mai intai, este nevoie ca un evaluator energetic sa analizeze respectiva proprietate, pentru ca dupa aceea sa stabileasca cu exactitate unde se pozitioneaza proprietatea in cauza pe scala eficientei energetice – scala ce se intemeiaza pe modul de utilizare a energiei electrice.

Certificatul energetic are impact direct in ce priveste modul in care se percepe necesitatea de a economisi energia electrica si va ghideaza, de asemenea, prin intermediul pasilor care trebuie urmati pe calea economisirii energiei, pentru ca acele cheltuieli sa ramana la un nivel redus.

Cum se face cererea pentru un asemenea certificat energetic Arad?

In cazul in care doriti sa va evaluati locuinta pe scala performantei energetice, este necesar ca sa apelati la un evaluator specializat – adica un auditor energetic. In mod profesionist, specialistul va verifica si va evalua totalitatea consumatorilor electrici din locuinta din punctul de vedere al consumului de energie al lor, dandu-le nota corespunzatoare pe scala. Pe baza indicilor acestora, puteti hotari in cunostinta de cauza daca exista semnale de alarma in ceea ce priveste modul in care se consuma energia electrica, si sa luati cunostinta despre existenta pasilor esentiali care trebuie urmati.

In cazul in care auditorul va acorda un certificat de performanta energetica, totodata va va sfatui si asupra unor costuri suplimentare care sunt date de catre consumul de energie inutil, pe care ati putea dori sa le eliminati din sistem. Recomandarile acestea au, totodata, si un efect pozitiv in ceea ce priveste sumele de bani pe care le cheltuiti pe facturile utilitatilor, pe langa consilierea referitoare la folosirea corecta a respectivelor aparate electrice.

Certificatele energetice Arad nu se elibereaza unui set de aparate electrocasnice, ci pentru o entitate singulara. Deci, daca intr-un apartament coexista mai multe familii, fiecare dintre acestea locuind independent – daca privim consumul de energie, caz in care fiecare familie va primi certificatul propriu.

Reinnoirea unui certificat energetic

Certificarea unei performante energetice poate sa expire sau poate sa devina irelevanta. Sa luam un exemplu – atunci cand se schimba aparatele electrocasnice ori cand se adauga altele noi, ori chiar se elimina unele dintre ele.

In toate aceste situatii, veti observa ca acele recomandari curente nu mai corespund cu situatia de fapt. Si iarasi va trebui sa apelati la un auditor energetic pentru evaluarea si gradarea corespunzatoare a locuintei in functie de noul nivel al consumului energetic.

In cazul in care v-ati folosit deja certificatul dumneavoastra de performanta energetica intr-o perioada de 10 ani, el va trebui sa fie reinnoit – lucru care necesita iarasi o reevaluare a locuintei.
Periodic ati putea avea nevoie sa evaluati energetic locuinta, deci iarasi va trebui ca sa faceti apel la un auditor energetic care sa efectueze procedura necesara. Cum ar fi cazul in care ati primit o nota mica, dupa care ati respectat toate recomandarile care au insotit certificatul. De asemenea, aceasta procedura se poate repeta pentru a avea confirmarea notei de pe certificatul de performanta energetica.

Unde poti gasi un auditor energetic

Pentru a gasi un specialist care sa efectueze operatia de audit energetic si sa elibereze documentul aferent puteti apela la diverse: intrebati prieteni sau cunostinte, cautati online, de exemplu introduceti certificat energetic Arad in Google sau folositi un catalog online cum este Certificat-Energetic.net. Alte persoane care va pot da relatii sunt agentii imobiliari sau notarii, etc.