Exista o multitudine de moduri de a crea mai mult spatiu de depozitare in garajul tau cu ajutorul unui raft metalic de magazin, insa nu vei gasi alt sistem mai simplu, ieftin sau versatil decat acesta. Totul incepe cu un strat de placaj fixat peste un perete din rigips sau pe niste stifturi. Apoi, pur si simplu incepe sa insurubezi o serie de carlige, un raft metalic de magazin sau cosuri din sarma, orice se potriveste nevoilor tale. Si, pentru ca ai posibilitatea de a plasa echipamentele grele oriunde vrei, poti aranja instrumentele care fac parte din aceasi “familie” aproape unele de celelalte pentru a profita la maxim de spatiul pe care il ai la dispozitie. Pe masura ce nevoile tale se schimba, vei aprecia tot mai mult versatilitatea acestui perete: nu trebuie decat sa desurubezi cateva rafturi sau carlige pentru a rearanja intregul sistem.

Poti folosi pentru acest perete trei metode de depozitare: un raft metalic de magazin, cosuri de sarma sau o varietate de carlige. Selectarea si aranjarea acestor elemente astfel incat sa se potrivesca cu echipamentele tale poate fi cea mai consumatoare de timp parte a acestui proiect. Poti simplifica aceasta sarcina daca schitezi dimensiunile placajului tau, folosind banda adeziva, pe podeaua garajului. Apoi aduna toate lucrurile pe care vrei sa le depozitezi pe aranjeaza-le pe schita creata. Aranjeaza si rearanjeaza echipamentele pentru a profita la maxim de spatiul pe care il ai. Odata ce ai terminat aceasta parte a proiectului, compune o lista a tututor pieselor de care ai nevoie si mergi la un magazin de specialitate petru a face cumparaturile necesare.

Rafturile metalice de magazine din sarma sunt robuste si ieftine, si nu colecteaza praf asa cum o fac rafturile solide. Ele vin in lungimi de pana la 2 m si le poti taia in functie de ce ai tu nevoie folosind un fierastrau sau o freza. Latimea pe care o au aceste rafturi variaza de la 25 la 50 de cm. Este mai profitabil pentru tine sa cumperi un raft mai lung, ca apoi sa il tai la dimensiunile dorite de tine, decat sa cumperi o serie de rafturi mai scurte. In general, clemele de fixare sunt vandute separate de rafturi, deci nu uita sa le cumperi, altfel vei mai face o vizita la magazin.

Cosurile din sarma sunt perfecte pentru obiectele care nu pot sta fixate pe rafturi (cum au fi mingi sau alte jucarii) si pentru sacii de carbune sau ingrasamant care tind sa se agate si sa se verse. Ele sunt de asemenea convenabile, deoarece  sunt mobile; atarna-le de carlige si le poti ridica pentru un transport mai usor al jucariilor sau a altor unelte acolo unde ai nevoie. Vei gasi aceste cosuri intr-o varietate de forme si dimensiuni la aproape toate magazinele (si daca ai noroc, le poti gasi chiar si la reducere). Poti folosi aproape orice tip de carlig pentru a agata cosurile.

Carligele, manerele si alte agatatoare sunt folositoare pentru toate elementele care nu se potrivesc pe raft sau in cosuri. Carligele de baza sunt adesea etichetate a avea un anumit scop, dar asta nu inseamna ca nu te poti folosi si in ale scopuri.

Atunci cand esti la cumparaturi, s-ar putea sa gasesti agatatoare elaborate, destinate sa sustina diverse jucarii sau echipamente. Acestea sunt intr-adevar minunate, dar nu trebuie sa cheltui foarte multi bani pe ceva care iti va sustine bicicleta sau uneltele de gradinarit. Cu putina ingeniozitate, poti agata aproape orice cu ajutorul unor carlige simple si ieftine.

Acestea fiind spuse, acum nu iti mai ramane decat sa iti faci propriul proiect ce raspunde nevoilor tale si sa mergi la magazine pentru a cumpara un raft metalic de magazin, cosuri din sarma, carlige sau orice alt lucru de care mai ai nevoie pentru organizarea garajului tau.