Utilizarea unui serviciu rent a car Timisoara presupune un proces destul de simplu- cel putin la inceput. Intri online pe site-ul unei afaceri rent a car Timisoara, completezi un formular cu informatiile tale si apesi “Rezerva”. Dar atunci cand te duci la firma de inchirieri masini si incepi sa completezi documentele necesare pentru a-ti ridica masina, ei bine, acolo incep sa se complice lucrurile. Agentul de vanzari iti ofera o gramada de optiuni si echipamente suplimentare, iar tu nu ai nicio idee ce sa accepti si ce sa refuzi. De cele mai multe ori pleci de acolo suparat ca ai acceptat prea multe servicii extra sau ingrijorat ca nu ai asigurari pentru toate lucrurile care ar putea merge rau. Iar cand primesti factura finala, vei vedea acolo taxe si penalizari de care nici nu stiai ca exista. Pentru a intelege cu exactitate in ce te bagi si pentru a face ca procesul de inchiriere a unei masini cat mai simplu, nu trebuie decat sa iei in considerare sfaturile urmatoare:

Alege companii rent a car Timisoara cu o reputatie buna: Cand faci o cercetare pentru masini de inchiriat, vei da, de cele mai multe ori, peste aceleasi 7 – 10 companii. Vor fi si cateva firme mai mici, insa  este o idee buna sa alegi o companie medie spre mare, acestea au de obicei serviciile cele mai bune. Verifica recenziile online pentru mai multe detalii legate de serviciul cu clientii si ofertele lor.

Rent a car Timisoara

Varsta conteaza: In mod evident exista o limita de varsta pe care trebuie sa o respecti pentru orice firma rent a car Timisoara. Daca ai 18 ani, doar ce ti-ai luat carnetul si vrei sa pleci intr-o excursie prin toata tara, va trebui sa faci acest lucru cu propria masina sau sa faci autostopul. Limita de varsta depinde de la companie la companie, insa, in general, trebuie sa ai minim 21 de ani pentru a inchiria o masina. De asemenea, un detaliu importante este ca daca ai intre 21-26 ani, inchirierea unei masini va fi mai scumpa. Orice firma de rent a car Timisoara ia in considerare statisticile nationale, iar persoanele din aceasta grupa de varsta sunt mai predispuse sa faca accidente. Dupa ce implinesti 26 de ani, vei fi eligibil pentru aceleasi taxe si preturi ca si ceilalti soferi. Limita de varsta functioneaza si la celalalt capat al spectrului: persoanele peste 60 de ani fie vor plati preturi mult mai ridicate, fie, pur si simplu, nu vor putea inchiria nicio masina.

Rezerva masini mici: In primul rand, eficienta combustibilului folosit va fi mult mai ridicata. Daca nu ai nevoie in mod specific de o masina mare, una compacta este o alegere mai convenabila. Masinile mici din prezent sunt mult mai dezvoltate decat erau acum 10 ani. In al doilea rand, deoarece aceste masini sunt foarte populare, te poti alege cu un upgrade gratuit catre o masina de dimensiuni medii. Singurul dezavantaj este ca poate chiar iti doreai o masina mica pentru a economisi cheltuielile cu combustibilul. Singura optiune care iti ramane este sa incerci sa negociezi pretul masinii pe baza cresterii cheltuielilor cu combustibilul.

Vino la timp: Atunci cand inchiriezi o masina, va fi stabilita o data si ora de inapoiere a masinii, informatie scrisa si pe contactul de inchiriere. Daca intarzii chiar si 5 minute, vei fi taxat pentru o zi in plus. Fiecare companie rent a car Timisoara are o politica diferita si, daca ai noroc, poate exista un timp suplimentar de 30 de minute pentru a inapoia masina, insa e mai bine sa nu risti.

Cu putin timp si efort in plus, poti economisi cateva sute de lei si scapa de orice stres aditional. Nu trebuie decat sa iti faci temele, sa stii cu exactitate ce iti doresti si asa poti scapa de durerile de cap provocate de apelarea la serviciile rent a car Timisoara.