Una dintre cele mai alese modalitati de a imbunatati aspectul si senzatia camerelor principale ale unei case este prin achizitionarea de podele si covoare de calitate superioara. Dupa cum stiu majoritatea proprietarilor de case, nu toate covoarele sunt create la fel. Dintre toate tipurile diferite de covoare, covoarele orientale sunt cunoscute ca fiind de calitatea cea mai inalta si cel mai durabil covor realizat vreodata. Din acest motiv, veti dori sa aflati cateva sfaturi pentru a va mentine calitatea covoarelor pe termen lung.

1. Rotiti-l regulat

Desi unii experti sustin ca trebuie sa va rotiti covorul doar o data la unul sau doi ani, de obicei, cel mai bine este sa incercati sa realizati o rotire la fiecare una sau doua luni, daca covorul este situat intr-o zona cu trafic intens. Acest lucru va permite o uzura mai uniform distribuita, ceea ce va oferi covorului dvs. un aspect mai uniform, care va ajuta la mentinerea atat a aspectului, cat si a valorii.

2. Blocati lumina soarelui

In timp, lumina soarelui poate face ca vopseaua din covorul oriental sa se estompeze dramatic. Pentru a preveni decolorarea prematura, ar trebui sa impiedicati intotdeauna lumina soarelui sa loveasca covorul cat de des puteti. Daca aceasta masura este imposibila, ar trebui sa va asigurati ca va rotiti covorul cat mai des posibil pentru a asigura o decolorare mai uniforma.

3. Aspirati

Desi toate covoarele vor necesita aspirare, este deosebit de important sa aspirati in mod regulat covorul oriental pentru a preveni ca fibrele naturale sa devina imbibate din cauza traficului in exces. De obicei, cel mai bine este sa opriti bara de batut atunci cand va aspirati covorul oriental pentru a preveni curgerea sau ruperea fibrelor delicate.

4. Curatati punctele murdare

Orice firma serioasa va va spune ca petele se pot inmulti cu usurinta daca nu va ocupati imediat de curatarea unei scurgeri odata ce apare. In primul rand, ar trebui sa tamponati pata cu o carpa uscata pentru a absorbi tot excesul de lichid. Nu folositi sapun, inalbitor sau alte produse obisnuite de curatare pe covorul oriental, deoarece acest lucru poate deteriora fibrele. In schimb, folositi doar apa pentru a curata pata. Daca apa nu indeparteaza complet pata, cel mai bine este sa consultati un profesionist specializat in curatarea covoarelor orientale pentru a asigura indepartarea sigura si eficienta a petelor.

5. Utilizati captuseala

Cand plasati captuseala sub covorul oriental, va ajuta sa-l mentineti stabilizat, sa protejati forma covorului si sa reduceti sifonarea. Acest lucru nu numai ca sporeste valoarea covorului, dar face ca mersul pe el sa fie si mai sigur si mai confortabil.

6. Stergeti-va covorul

Ca o alternativa mai sigura la baterea covorului, puteti reimprospata suprafata stergand covorul cu o carpa sau un burete care a fost umezit cu apa rece, sugereaza pagina Spalatoriecovoare.net. Acest lucru va ajuta la indepartarea oricarui praf de suprafata si la restabilirea fibrelor covorului pentru un aspect proaspat curatat.

7. Spalati-va covorul profesional

Expertii recomanda spalarea profesionala a covorului oriental la fiecare trei pana la cinci ani pentru a preveni murdaria si acumularea de pamant si pentru a restabili complet fibrele naturale ale covorului. Cu ajutorul unui agent de curatare profesionala a covoarelor, puteti prelungi durata de viata a covorului si va puteti bucura de un confort si o calitate mai buna pe tot parcursul utilizarii.

Mentinerea unui covor oriental este foarte importanta pentru a-i pastra calitatea pe termen lung. Indiferent daca doriti sa il vindeti in viitor sau sa il pastrati ca o mostenire de familie de nepretuit, aceste sfaturi va vor mentine cu siguranta covorul oriental frumos si il vor face sa merite fiecare banut pe care l-ati investit in el.