Tigaile sunt de diferite marimi si materiale. Daca ati selectat vreodata tigaia gresit, atunci stiti rezultatele dezamagitoare ale unei piese de gatit necorespunzatoare destinatiei. Asa ca hai sa vedem cum sa alegem o tigaie…

Cum conduce caldura

Luati in considerare suprafata superioara a masinii de gatit atunci cand incepi cautarea. E cu gaz sau cu inductie? Pentru ca acest lucru conteaza!

Pentru aragazul electric

Tigaia cu o tabla groasa si grea in partea de jos merge cel mai bine pe plitele electrice. Principalul este punctul de prajire, pentru altfel alimentele ard cu usurinta. Se lasa vasul sa se incalzeasca incet, daca nu este apa clocotita.

Tigaie ceramica

Pentru plita cu gaze

Gazele produc rapid o cantitate mare de caldura. Din cauza asta, o tigaie care poate directiona caldura in mod uniform este esentiala. Tigaia construita din fonta, cupru sau aluminiu performeaza bine pe gaz, deoarece aceste materiale sunt extrem de conductoare si distribuie caldura in mod egal. Principala problema a utilizarii tigaii pe plita cu gaz este faptul ca manerul se incalzeste pana la niveluri dogoritoare asa ca trebuie o tigaie care un maner rezistent.

Pentru plitele cu inductie

Asigurati-va ca acordati o atentie la tipul de metal din care este confectionat. Metalul trebuie sa fie magnetic pentru a putea lucra cu o plita cu inductie. Din acest motiv, nu trebuie sa fie din aluminiu, sticla si vase ceramice. Cautati tigai din otel inoxidabil si vase turnate din fier, de preferat care au indicatia pe eticheta „pentru inductie”.

Tigai teflon

Nu se recomanda sa folositi nimic abraziv pentru a curata o tigaie, deoarece zgarieturile nu sunt benefice tigailor. Daca sunteti dispusi la pic de efort, puteti pastra o tigaie bine in buna stare pentru anii urmatori. Cu exceptia tigailor din fonta si a celor cu finisaj natural, orice tigaie poate fi spalata prin masina de spalat vase, dar este recomandabil ca acestea sa se spele de mana cat mai des posibil.

Ca o piesa esentiala de vase a fiecarei bucatarii, o tigaie multifunctionala se poate folosi pentru aproape toate retetele dintr-o intreaga carte de bucate. Selectand tigaia corecta se pot face feluri de mancare delicioase pentru prieteni si familie, dar nu uitati, in primul rand, sa gatiti in moduri sanatoase…