Cand sunteti pregatit sa luati parte la curatenia de primavara serioasa, treceti peste chimicalele dure si duceti-va direct la magazin sau la piata si luati niste lamai. Lamaile sunt un dezinfectant natural, iar mirosul lor este atat de revigorant… Mai jos sunt patru idei pentru a obtine rezultatele dorite:

1.Curatati tocatoarele de carne

Folosite atat de des, trebuie sa mentineti tocatoarele din lemn curate. Iata cum puteti face acest lucru in mod natural. Se toarna sare pe tocator si rotiti lamaia de el. Stoarceti lamaia astfel incat sa iasa sucul. Dupa ce frecati foarte bine, se lasa sa stea timp de aproximativ cinci minute si apoi se clateste.

2.Creati o solutie naturala de curatare

Se toarna o cana de otet si o cana de apa intr-o sticla cu pulverizator. Apoi impinget felii de lamaie in solutia aceasta. Se lasa solutia sa stea timp de o saptamana sau doua, astfel lamai le vor infuza cu apa si otetul. Apoi folositi solutia la curatarea de praf a rafturilor, ferestrelor si de a face orice altceva care necesita o solutie de curatare.

Lamai

3.Curatati cuptorul cu microunde

Stiti ca, dupa ce reincalziti spaghete sau supa in cuptorul cu microunde, in mod inevitabil vor fi pete de sos de tomate si bucati de morcov stropite peste tot. De fiecare data veti gandi: „Oh, voi sterge mizeria mai tarziu. Acum sunt mort de foame.” Dar „mai tarziu” nu vine niciodata, iar sosul rosu devine aproape imposibil de curatat. Iata o solutie simpla. Se taie o lamaie in jumatate, se pune intr-un bol de apa si se lasa vasul in cuptorul cu microunde. Porniti-l timp de aproximativ un minut sau doua. Aburul de apa cu lamaie va hidrata crustele de mancare, ceea ce va face mai usor sa stergeti totul si cuptorul sa ramana curat.

4.Dezinfectati chiuveta din bucatarie

Se toarna niste sare in chiuveta. Apoi sa ia o jumatate de lamaie si se freaca cu sare in chiuveta. Nu numai ca sucul de lamaie elimina microbii, dar, de asemenea, elimina petele de apa. Cand ati terminat, aruncati lamaia in gunoi pentru a curata si acolo. Aroma de lamaie proaspata emisa este sigur o schimbare placuta a „aromei” care emana uneori din galeata de gunoi.