Respectati politica companiei de curatenie privind necesitatea prezentei dumneavoastra sau parasirea locuintei

Unele companii va pot cere sa ramaneti in casa in timp ce angajatii lor sunt prezenti. Aceasta politica poate fi utilizata ca o metoda de protejare a companiei in cazul in care veti constata ca ceva lipseste din locuinta. Este posibil ca alte companii sa nu solicite acest lucru, iar dumneavoastra veti putea folosi timpul castigat pentru a face alte activitati in afara locuintei.

Discutati politica companiei cu privire la animalele de companie

Unele companii va pot cere sa va scoateti animalul din casa, sau sa-l inchideti intr-un anumit loc. Altele va pot cere sa acordati animalelor timpul necesar pentru a se obisnui cu prezenta lucratorilor. Daca in general animalutul dumneavoastra nu accepta straini, este posibil sa doriti a ramane in casa cu ei, cel putin la primele vizite.

Asigurati-va ca lucratorii au acces la locuinta dumneavoastra

Daca nu sunteti acasa atunci cand vin curatatorii, este necesar sa le oferiti un set de chei, un cod sau un dispozitiv de deschidere a usilor de garaj pentru a le permite sa intre in locuinta. Puteți include o clauza in acordul cu compania, despre furnizarea in conditii de siguranta a dispozitivelor de acces fara a va face griji ca vor fi copiate sau instrainate, ne sfatuiesc cei de la http://www.firmecuratenie.net.

Faceti un tur initial al locuintei

Astfel veti putea sa familiarizati angajatii firmei de curatenie cu spatiul de locuit. Avertizati-i cu privire la aparatele deteriorate sau existenta zonelor din locuinta pe care ar trebui sa le evite. Este de asemenea un moment bun pentru a le indica orice zona ce necesita o atentie speciala sau o curatare mai amanuntita.

Puteti sa le aratati camera copiilor, daca necesita o atentie speciala. Sau daca, de exemplu, aveti un sertar valoros, plin cu obiecte care pot fi sparte si pe care doriti sa le curatati singur, asigurati-va ca lucratorii vor fi informati despre acest lucru.

Stabiliti exact cerintele pentru a preveni confuzia

Asigurati-va ca lucratorul trimis de companie este constient de asteptarile dumneavoastra. Acest lucru va va da siguranta ca dumneavoastra, compania si angajatul sunteti pe aceeasi lungime de unda. Mai ales daca aveti un acord standard cu compania – acest lucru va evita orice problema legata de zonele taxate suplimentar pe care ati planificat sa le curatati.

Adunati-va lucrurile daca doriti ca lucratorul sa se concentreze pe curatarea amanuntita

Este o idee buna sa faceti putina ordine inainte de a sosi angajatii firmei de curatenie. In timp ce lucratorii vor ridica si aranja hainele ramase pe podea sau vor pune jucariile inapoi in locul desemnat, vor consuma timp si energie. Acest lucru ar putea insemna ca locuinta dumneavoastra nu va primi curatenia amanuntita de care are nevoie.

Daca platiti o taxa orara este deosebit de important sa va faceti singur putina ordine.

Oferiti un feedback politicos dupa primele vizite

S-ar putea sa aveti intrebari sau sugestii dupa primele vizite ale curatatorului. Discutati despre zonele casei ce ati dori sa fie curatate putin diferit. Asigurati-va ca tratati personalul acelei firme ca pe un profesionist ce merita atat bunatatea cat si respectul dumneavoastra.

Daca nu sunteti multumit de serviciu nu ezitati sa sunati direct compania. Puteti explica in detaliu de ce simtiti ca nu va sunt satisfacute asteptarile. Probabil astfel veti fi in masura sa incheiati un acord mai clar cu firma, lucru mult mai usor decat inceperea procesului de gasire a unei noi companii.

Oferiti un bacsis de 10-20% pentru a va arata satisfactia fata de lucratori

Ca in majoritatea industriilor bazate pe servicii, curatatorii depind de bacsisuri. Verificati politica companiei, deoarece aceasta poate include bacsisurile in taxa totala pentru ca apoi sa le imparta angajatilor. In caz contrar va puteti arata multumirea direct fata de angajatul firmei de curatenie.