De ce se strica frigiderele
Intr-o lume guvernata de gadgeturi electronice si dispozitive, uitam adesea sa apreciem importanta aparatelor electronice oarecum mai mondene. Unul dintre cele mai importante electrocasnice este adesea trecut cu vederea – asta pana se defecteaza. Un telefon mobil pierdut, un cuptor cu microunde blocat pe decongelare sau caderea conexiunii wi fi la ceas de seara sunt insesizabile in comparatie cu panica ce se instaleaza in momentul in care frigiderul dumneavoastra se strica. Nu pretul foarte ridicat este singura problema, va trebui sa va alocati suficient timp pentru a cauta, descoperi, achizitiona si instala un nou echipament electrocasnic. Asta plus cheltuielile pricinuite de mancarea ce va trebui aruncata…iar intreaga experienta ar putea dura zile in sir, devenind astfel o gaura serioasa in finantele dumneavoastra.
Cu numeroasele posibilitati de informare pe care le avem astazi la dispozitie, multi oameni au impresia ca pot identifica, inlocui sau repara componenta defecta in cel mai scurt timp posibil, fiind “inarmati” doar cu o scurta cautare online si un video tutorial. In efortul de a salva cateva zeci sau sute de lei, acestia se pot gasi in situatia in care vor ajunge mai rau decat au pornit.
Cea mai buna metoda de a economisi bani si de a evita durerile de cap in aceasta “cursa” este sa angajati un profesionist al unei companii specializate in servisarea frigiderelor. Tehnicienii profesionisti pot solutiona problema in aceasi zi, avand chiar si apeluri gratuite, astfel veti economisi timp si bani. Acestia sunt capabili sa descopere problemele si sa repare aproape orice model de electrocasnic. Lasati profesionistii sa preia conducerea asupra repararii frigiderului dumneavoastra si sa va ajute cu urmatoarele sfaturi privind cele mai des intalnite probleme ale frigiderelor.
Frigiderele moderne sunt echipate cu doua ventilatoare care lucreaza pentru a mentine temperatura interioara si exterioara a aparatului. Ventilatorul condensatorului este situat in partea de jos a frigiderului si are rolul de a raci compresorul, asigurandu-i astfel longevitatea. Al doilea ventilator este pentru evaporare si se afla chiar in interiorul frigiderului. Acesta este responsabil de distributia fluxului de aer in jurul bobinelor interne, mentinandu-le astfel la o temperatura constanta. Daca sistemul de racire al condensatorului cedeaza, efectele nu se vor resimti imediat. Acest lucru ii poate face pe unii sa creada ca nu este nevoie de o reparatie. Problema este ca lipsa acestui ventilator va duce la supraincalzirea condensatorului si chiar la aprinderea sa. Atunci cand sistemul de ventilatie interior se defecteaza, efectele sunt mult mai sesizabile; lipsa circulatiei aerului va duce la aparitia unor diferente de temperatura. In orice caz este absolut necesar sa chemati un tehnician care repara produse frigorifice in Sibiu la primele semne ale unei defectiuni; micile reparatii facute la timp sunt mai rapide si mai putin costisitoare.