Demarata cu foarte multa ambitie, orice afacere aduce dorinta de evolutie, mai multa putere de munca dar si optimism. Din pacate nu toate acestea reusesc a sa evolueze, ori din lipsa unei experiente in domeniul respectiv a intreprinzatorului, ori pe motiv de adaptabilitate redusa la conditiile unei pieti dinamice in momentul actual ori a unei concurente acerbe.

Domeniul de inchirieri de autoturisme este unul aflat, din 2000 incoace, intr-o dezvoltare continua si tot mai exista o marja substantiala de dezvoltate, cu cat cetatenii sunt educati in aceasta directie si constientizeaza care sunt beneficiile, dar si riscurile ori necesitatea de a apela la acest fel de servicii. In inchirierea de masini, pionieratul a fost facut de turistii ce vizitau capitala sau restul teritoriului tarii si care au considerat ca vor reusi sa se performeze mai bine daca au la dispozitie un autoturism, decat sa astepte dupa un mijloc de transport in comun ori sa apeleze la varianta unui taxi. Astfel de tendinte, importate mai ales din Occidentul european, au „accelerat” cumva aceasta dezvoltare a domeniului de inchirieri auto si l-au ridicat la un stadiu in care chiar si romanu e rand sa doreasca si el sa urmeze acest exemplu al strainilor.

“Ca orice business de inceput, in primul rand trebuie ca respectiva investitie sa fie una potrivita, ca sa genereze profit, pe baza caruia sa se poata dezvolta”, ne informeaza managerul firmei Hermin Rent a car din Cluj Napoca, una din primele companii locale din aceasta industrie. “Profitul nu poate fi insa nu unul foarte mic, deoarece apoi nu se mai produce nicio valoare si afacerea va fi ingropata de impozite si de taxe”. Acesta fiind un domeniu ce necesita in mod primordial oameni si o buna publicitate, afacerea are nevoie de multa vizibilitate si de transparenta. Afacere cu inchiriere de automobile

Vizibilitatea poate fi destul de usor obtinuta prin intermediul mijloacelor moderne de social-media. De exemplu, o pagina pe net, de Facebook, este usor administrabila si este – plăcerea romanului – gratis!  Mai mult, se pot face diferite concursuri publicate pe pagina respectiva pentru a putea atrage tot mai multe like-uri dar si pentru o distribuire a paginii spre cat mai multi dintre utilizatorii retelei. La fel se poate face si cu un video unde se poate face o prezentare a firmei, pe scurt desigur.

Un simplu site de Internet, cu detalii amanuntite despre flota auto, despre inchiriere, chiar un simulator de pret, cu detaliile de contact, pusa neaparat adresa sediului firmei si indicatii utile pentru a putea ajunge acolo mai usor… Se poate opta, odata cu marirea afacerii, ca sa se ataseze site-ului respectiv si un blog sau un forum, cu optiune de autentificare, lucru care va putea oferi, eventual, si cateva beneficii pentru clientii fideli.

Practica promotiilor si a reducerilor, a cardurilor de fidelizare, echiparea masinilor cu un GPS ori un scaunel de copii gratuit va fi mereu considerata un avantaj suplimentar fata de tariful inchirierii, denotand totodata seriozitatea si devotamentul necesar in orice dezvoltare a afacerii, prin practica fidelizarii clientilor chiar de la cea dintai inchiriere.