Stim cu totii ca cei mici adora sa sara pe trambuline sau pe pat. Lor le place sentimentul dat de revenirea pe covorul elastic ca mai apoi sa ajunga si mai sus in aer, in timp ce noua, adultilor, ne place sa ii vedem fericiti. Aparatul acesta ii ajuta sa isi consume energia, dar si sa faca exercitii fizice.

Trambuline

Iata cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiai despre saritul pe trambuline:

  1. Saritul este cea mai eficienta forma de exercitiu fizic: Potrivit studiilor facute de NASA, exercitiile de genul acesta sunt printre cele mai eficiente exercitii concepute de om pana acum. De fapt, studiul lor a aratat ca 10 minute de sarit pe acest aparat sunt un antrenament mai bun decat 30 de minute de alergare. Cu totii ne dorim ca cei mici sa fie activi si sanatosi, iar daca NASA spune ca acest exercitiu este cel mai bun, cine suntem noi sa ii contrazicem?
  2. Sariturile pe trambuline ajuta la imbunatatirea abilitatilor motorii: aceste exercitii sunt o metoda buna de a consolida abilitatile motorii ale copiilor, ceea ce este minunat pentru toti copii nostri, insa poate fi extraordinar de benefic pentru copiii cu nevoi special. Este o miscare excelenta pentru dezvoltarea musculaturii, intarirea oaselor si consolidarea articulatiilor.
  3. Este una dintre cele mai bune metode de imbunatatire a coordonarii si echilibrului: saritul acesta duce la schimbarea constanta a centrului de greutate, iar copii trebuie sa raspunda rapid prin schimbarea pozitiei si a miscarilor bilaterale. In acest mod ei isi vor imbunatati drastic abilitatile de coordonare si echilibru, lucru care le va aduce beneficii pentru toate celelalte activitati fizice pe care le vor practica.
  4. Este de mare ajutor pentru relaxare: la cel mai de baza nivel, saritura in sus si in jos pe o trambulina este amuzanta si o solutie buna pentru a se relaxa dupa o zi grea la scoala (sau la birou). La un nivel mai profund, concentrarea, distractia si miscarea repetitiva de a sari in sus si in jos sunt benefice pentru imbunatatirea abilitatilor senzoriale. Pentru copii, acest exercitiu este un mijloc eficient pentru a scapa de stres si pentru a-i face sa se simta iar calmi.
  5. Poate duce la imbunatatirea comportamentului copiilor: stiu ca suna prea bine ca sa fie adevarat, dar aceasta activitate poate avea intr-adevar un efect pozitiv asupra problemelor comportamentale ale copiilor. Este o modalitate prin care copii isi consuma energia, energie care altfel ar putea duca la un comportament distructiv. Acest exercitiu ajuta, de asemenea, la imbunatatirea circulatiei oxigenului catre creier, lucru care ii face sa fie mai alerti si odihniti si imbunatateste puterea de concentrare.Trambulina copii exterior
  6. Poate influenta succesul academic: oamenii sunt adesea surprinsi sa auda ca abilitatea unui copil de a invata poate fi influentata enorm de capacitatea lor de a-si controla corpul si miscarile. Saritul pe trambulina este o metoda buna de a consolida aceste competente si ofera copiilor o sansa mai buna pentru succesul academic.
  7. Intareste increderea in sine: pentru copiii care se tem de lucrurile noi si activitatile fizice, aceste produse sunt un mod bun de a intari increderea in ei insisi. Nu exista o metoda corecta sau gresita de a sari pe acest aparat asa ca aceasta experienta le ofera succes instant. Astfel vor deveni mai curajosi si increzatori, senimente care ii vor insoti pentru tot restul vietii.
  8. Intareste sistemul imunitar: actul de a sari stimuleaza organele interne si ajuta circulatia limfatica, impingand toxinele din celule. Acest lucru ajuta la detoxifierea organismului si intareste sistemul imunitar.
  9. Te face fericit: experienta de imponderabilitate poate fi antrenanta si inaltatoare. Mai mult decat atat, imbunatatirea circulatiei oxigenului stimuleaza eliberarea de endorfine, care sunt substante produse de corp ce aduc starea de relaxare. Asa sa saritul pe trambuline te face literalmente fericit