Laptisorul de matca este o substanta naturala uimitoare  care a luat mare amploare atunci cand vine vorba de beneficii pentru sanatate si piele.  Acest produs a devenit un zumzet obisnuit pe piata. Dar cum poti  cumpara acest produs, pana nu il cunosti exact mai inainte ?  Nu-i asa? Aici sunt fapte complete despre laptisorul de matca  care te pot ajuta in a decide daca acest produs este destinat pentru tine sau nu. Sa descoperim aceste fapte:

Ce este laptisorul de matca?

Practic, este o secretie de culoare alb-laptos, hranitoare, cremoasa si lichida de albina asistenta. Acest produs este secretat de glandele hipofaringeale  ale albinelor. Datorita fiabilitatii sale puternice ca de budinca precum si aroma, matcile traiesc  numai pentru aceasta substanta  care le formeaza fertilitatea, existenta prelungita si dimensiunea enorma.

Se spune ca laptisorul de matca contine ingrediente care sunt extrem de benefice pentru sanatate, precum si pentru piele. Aceste componente nutritive  ale laptisorului de matca dau nenumarate beneficii pentru sanatate, dar trebuie remarcat faptul  ca totul are o actiune si o reactie de asemenea. Prin urmare, nu ar fi gresit sa spunem ca are anumite efecte secundare, care sunt  aplicabile la anumite persoane.

Care este sursa acestuia?

Asa cum a fost descris intial, sursa de laptisor de matca este o secretie gelatinoasa care provine din glandele albinelor. Acesta este alimentat de matca, despre care se spune ca ii imbunatateste si sanatatea .

Aceasta secretie  a albinelor lucratoare imbunatateste sanatatea chiar si matcii si se spune ca este responsabila pentru fertilitate mai buna si viata lunga. Acest lucru  poate fi luat de la faptul ca o matca creste  in dimensiune cu 42%  mai mult  decat o albina lucratoare  si traieste cu 5-7 ani  mai mult decat acestea. In afara de aceasta, matca depune de asemenea  mai mult de  2000 de oua pe zi.

Ce il  formeaza?

Componentele acestuia  sunt toate vitaminele B complex, care include de asemenea  B5 si B6, cateva minerale , enzime, amino acizi,  vitaminele A, C,D si E , acizi nucleici  care sunt foarte buni in formarea AND-ului si ARN-ului, anumite semne de formare a colagenului care este extrem de benefic pentru sanatatea pielii  si acetilcolina care ajuta la imbunatatirea transmiterii mesajului de la un nerv la altul in creier.

Laptisorul de matca si vitaminele

Laptisorul de albina  este bogat in cateva vitamine care pot fi foarte benefice pentru sanatate in ansamblu. Aceste vitamine includ acidul pantotenic : 65,0 la 200,0  mcg, biotina: 0,9  la 3,7 mcg, inozitol:  78,0 la 150,0 mcg. , acid folic: 0,16 la 0, 50 mcg. Vitamina  C: Trace, vitamina B1: 1,5 la 7,4 mcg., vitamina B2: 5,3 la 10,0 mcg, vitamina B6 :2,2  la 10,2 mcg si niacina: 91,0  la 149,0 mcg.