Deci, cum alegeti un comerciant de fier vechi? Este o afacere dificila, asa ca ne-am luat libertatea de a oferi cateva sfaturi cheie mai jos, nu este in niciun caz o lista exhaustiva, dar acopera cateva domenii cheie care ar avea cea mai mare atentie:

Conformitatea

Probabil ca asta este cea mai importanta intrebare – centrul de colectare a fierului vechi pe care l-ati ales este destul de conform? Detine o licenta de colectare a fierului vechi? Aflati acest lucru direct de la consiliul local. Detine o autorizatie de mediu adecvata? Verificati si acest lucru – verificati codurile de deseuri in care ar trebui transportate deseurile dumneavoastra si gasiti comerciantii pe care ii considerati capabili sa colecteze aceste materiale. Detine un permis de transportare a deseurilor? Este, in cele din urma, responsabilitatea dumneavoastra sa asigurati conformitatea.

Experienta

Acest lucru este esential: cata experienta are centrul de colectare pe care l-ati ales? Este un comerciant specializat in neferoase, feroase sau cumpara in mod special ceva anume? Exista un istoric al centrului? Daca sunteti producator, verificati experienta pe care centrul o are in acest sector. Iar daca sunteti o organizatie de infrastructura, cu ce experienta se poate lauda centrul?

Integritate

Ce valoare a adus centrul de colectare fier vechi altor clienti similari? Poate demonstra acest lucru? Ce referinte sunt disponibile?

Containerele

Ce gama de containere sunt oferite? Sunt de inalta calitate? Exista riscul scurgerilor? Containerele aduse pe terenul dumneavoastra reflecta perfect atat calitatea companiei care le furnizeaza, cat si compania care le primeste.

Greutatile

Cand ati verificat ultima data greutatea materialelor? Poate ca primiti preturi fantastice si simtiti ca nu este nevoie – poate chiar asa e! Sfatul oferit de www.fier-vechi.net este ca intotdeauna sa verificati greutatea in mod regulat. Este foarte usor sa primiti un pret fantastic si apoi sa fiti mintit legat de greutatea exacta pe care o are materialul din container.

Separarea

Produceti bucati de metal mixt, de exemplu aluminiu mixt sau un amestec de otel inoxidabil 304 sau 316? Comerciantul ofera segregare materiala? Daca da, cum separa materialele intre ele? Ce tehnologie folosesc pentru a garanta ca sunteti platit pentru intreaga valoare a fierului vechi?

Trasabilitatea

Ce documente va sunt furnizate si cat de des va sunt oferite? Documentatia anuala privind transferul deseurilor poate fi abuzata cu usurinta. Va este furnizat un document privind transferul deseurilor pentru fiecare colectare? Este acreditat cu ISO9001? Ce rapoarte va pot fi oferite?

Sanatatea si siguranta

Cat de sigur este centrul de colectare? Ce anume va poate dovedi conformitatea si dedicarea lor privitor la toate aspectele legate de sanatate si siguranta? Ce instructiuni de metode utilizeaza pentru activitatile de pe terenul dumneavoastra, sarind peste incarcare si descarcare?

Mediul inconjurator

Ce politici de mediu sunt in vigoare? Centrul are ISO14001? Cat de verde este flota lui? Ce practici exista pentru a se asigura ca flota lor functioneaza cat mai putin daunator posibil?

Preturile

Daca ati sarit direct la acest punct, toate cele de mai sus sunt mult mai importante!