Instrumentul stupului

Instrumentul stupului este un instrument aparent simplu, care poate fi ca aurul pentru apicultor. Scopul principal al utilizarii acestuia este sa-ti tii mainile departe de stup, reducand astfel orice amenintare din partea albinelor. Instrumentul stupului are doua functii principale.

Prima functie este de a te ajuta sa scoti capacele de pe stupi. Daca nu intelegi de ce este necesar acest lucru, probabil ca nu ai incercat niciodata sa deschizi un stup. Iata cum functioneaza: albinele sigileaza orice gauri pe care le gasesc cu o substanta lipicioasa cunoscuta sub numele de propolis. Albinele vor sfarsi de fapt prin inchiderea stupului intre inspectii. Este mult mai usor sa slabesti capacele cu acest instrument decat sa o faci manual.

Cea de-a doua functie a instrumentului stupului este sa-ti usureze dislocarea structurii fagurilor din partea laterala a cutiei. Instrumentul aluneca cu usurinta de-a lungul partii laterale a spatiului. Apoi il poti deplasa inainte si inapoi pentru a slabi fagurele. Este mult mai usor si mai sigur sa faci asta cu instrumentul decat cu mana ta, conform www.magazin-apicol.ro.

Combinezon apicol

Exista o multime de apicultori veterani care nu considera necesar sa poarte un costum de albine. S-ar putea sa fii si tu de aceeasi parere peste 10 ani, dar nu este intelept sa incepi fara un costum.

Albinele nu sunt agresive in mod natural. Ele tind sa nu deranjeze oamenii, atata timp cat oamenii nu le deranjeaza. Dar iata problema: noii apicultori tind sa fie nelinistiti in primele cateva inspectii. Unii sunt inca anxiosi de la 6 pana la 8 luni mai tarziu. Albinele pot prelua aceasta anxietate. Daca esti anxios, vor fi si ele. S-ar putea sa te perceapa ca o amenintare si sa te atace.

Un combinezon apicol ajuta la cateva lucruri. In primul rand, iti creste increderea in masura in care s-ar putea sa nu mai fii atat de anxios. La urma urmei, nu este nimic ingrijorator daca stii ca nu vei fi intepat. Celalalt lucru pe care il face este sa te protejeze impotriva intepaturilor de albine in caz de atac. Speram ca nu veti intalni niciodata aceasta situatie.

Un costum bun de albine este un costum ventilat care te acopera de la glezne pana la coroana capului. Este strans la glezne, incheieturi si gat pentru a impiedica patrunderea albinelor. Costumul include, de asemenea, o palarie si plasa pentru a tine albinele departe de cap si fata in timp ce lucrezi.

Cand vizitezi un magazin pt apicultori pentru cumparaturi, asigura-te ca iti completezi combinezonul apicol cu o pereche buna de manusi si cizme de lucru. Pielea si cauciucul sunt materiale preferate pentru cizme si manusi, deoarece albinele nu pot intepa cu usurinta prin ele.

Razuitor pentru stup

Acest mic instrument la indemana nu este considerat esential de catre fiecare apicultor veteran. Cu toate acestea, poate fi un ajutor pentru noul hobby. Razuitorul pentru stup este un instrument folosit pentru a curata partile laterale si barele superioare ale stupilor. Si da, vei curata stupii in mod regulat. Nu are rost sa depui mai multa munca decat trebuie, nu? Asadar, ia-ti un razuitor pentru stup.