Sushi cu betisoarele

Sushi este mancat in mod traditional, la barul de sushi, cazul in care culorile, aroma si efectele vizuale ale bucatarului care pregateste mancarea vor spori experienta de a manca sushi. Cu toate acestea, exista reguli specifice pentru modul in care sa manance in mod corespunzator la un bar de sushi, iar cele mai multe dintre aceste reguli trebuie urmate si atunci cand se mananca la masa. Daca nu urmati eticheta de sushi, veti parea un snob. Ba chiar s-ar putea ofensa cel care serveste, alti meseni sau chiar itamae – bucatarul de sushi. Urmati aceste instructiuni pentru a invata cum se mananca in mod corespunzator la un bar de sushi japonez:

Sushi

Eticheta betisoarelor

In Japonia, betisoarele sunt mai mult decat un tacam. Ele sunt folosite intr-o varietate de ritualuri japoneze, mai ales in ritualuri funerare. Din acest motiv, betisoarele trebuie sa fie respectate, iar utilizarea betisoarelor in mod gresit in timp ce se mananca poate fi extrem de ofensatoare pentru o persoana japoneza. Iata cateva reguli cu privire la modul de utilizare a betisoarelor la masa:

Nu te juca cu betisoarele

Jocul cu betisoarele la bar sau masa de sushi este considerat ceva copilaresc.

Fii atent cu aschiile

In cazul in care utilizati betisoarele din lemn de unica folosinta, care sunt unite la un capat, atunci cand se rup ar putea fi create aschii. Puteti sa freca betisoarele impreuna pentru a scapa de aschii, dar nu lasa pe nimeni sa vada ca faci asta. Si niciodata nu freca impreuna betisoarele de inalta calitate, asta va insulta gazdele tale.

Betisoare sushi

Folositi suportul de betigase

In timp ce asteptati produsele alimentare sau intre feluri de mancare, asezati betisoarele in fata dumneavoastra paralel cu marginea barului. Capetele inguste ale betisoarelor trebuie sa se sprijine pe suportul special. Nu infigeti betisoarele in mancare si nu le lasa acolo, nu le pune incrucisate, acest lucru simbolizeaza moartea. In cazul in care utilizati betisoarele de unica folosinta si nu exista niciun suport de betigase, creati unul cu invelisul de hartie de la betisoarele dumneavoastra si folositi asta. Sau le puteti pune pe farfurie, dar asigurati-va ca acestea sunt asezate, mai degraba decat sprijinite pe farfurie.