Cand scrieti un articol pentru directoarele de articole (majoritatea permit publicarea gratis) sau pentru propriul blog, este foarte important ca articolul sa fie interesant, unic, si sa aibe un titlu atragator – respectand acest sfat va asigurati succesul pentru fiecare articol publicat.

Cand oamenii cauta anumite cuvinte in motoarele de cautare, acestia vor avea sute de mii sau chiar milioane de rezultate. Acesti oameni se uita in special la titlu, iar daca titlul articolului dumneavoastra nu este interesant pentru ei, atunci il vor ignora. Acest lucru bineinteles ca nu si-l doreste nimeni, ceea ce inseamna ca trebuie sa depuneti efort si timp pentru a scrie un articol bun.

Dati-mi voie sa va dau cateva sugestii despre ceea ce trebuie sa faceti pentru a va crea un titlu cu adevarat bun. Titlu articol

Studiati si invatati. Pentru inceput as vrea sa urmariti articolele de top ale website-urilor si sa obtineti o lista cu ele. Notati-va cum sunt scrise articolele lor. Identificati elementele pe pe care le folosesc si incercati sa identificati ce le deosebeste de restul articolelor. Aplicati aceste observatii cand scrieti propriile dumneavoastra articole.

Folositi cuvintele cheie. Este vital sa folositi cuvintele cheie in titlu. Google prefera de cele mai multe ori sa va afiseze pe pagini relevante daca folositi exact aceasi termeni si fraze pe care posibilii cititori ii vor folosi in motorul de cautare

Fiti concisi si la subiect in descrierea titlului. Daca titlul este misterios sau confuz, acest lucru s-ar putea sa nu fie in favoarea dumneavoastra. Dupa cum observam, cand oamenii vor sa citeasca un articol, ei isi pun tot timpul aceasta intrebare “contine ceea ce caut?”. Daca nu vor gasi raspunsul potrivit in momentul cand il citesc, marea majoritate vor cauta un articol care le poate oferi un raspuns la intrebarea lor. Deci rezumati si oferiti-le cititorilor exact ceea ce ei au nevoie. Daca articolul e scris sa ii ajute sau sa le rezolve o problema, asigurati-va ca o si rezolva. Asigurati-va ca oferiti informatia promisa din titlu in continutul articolului.

Fiti scurt. Ar trebui sa le furnizati informatia cititorilor fara a folosi mult prea multe cuvinte. Deci invatati cum sa comunicati ideile cat mai concis si la obiect. Ideal ar fi ca titlul sa nu depaseasca 7-8 cuvinte

Faceti-l puternic. Țineti cont tot timpul ca, scopul dumneavoastra este acela de a obtine cat mai multi cititori pentru articolul publicat. Din propria mea experienta acest lucru se va intampla daca, prin titlul articolului reusiti sa starniti interesul sau o anumita emotie. Ori de cate ori este posibil, incercati sa folositi un titlu prin care publicului tinta sa ii fie starnita o emotie puternica atunci cand il va citi.

Experiment. Nu va asteptati sa scrieti titluri umitoare dupa ce cititi acest articol. Ceea ce trebuie sa faceti  este sa exersati. Scrieti mai multe titluri de articole pentru articolul dumneavoastra si incercati sa obtineti parerea unor persoane neutre despre titlu. Astfel veti afla care din titlurile propuse vor da cele mai bune rezultate.