O varianta de distractie pe cinste este urcatul pe scari si alunecatul in jos pe tobogan. Cred ca suntem si unii spargatori de reguli pe aici, fara niciun motiv. Eu imi las copilul sa se catere pe aparat, chiar il incurajez. Fireste, nu-l las sa se catere cand altii urmeaza sa coboare. Il las atunci cand este momentul si locul potrivit, fara a intra in impact cu ceilalti ce incearca sa foloseasca jucaria. Eu chiar incurajez catararea – ca pe o terapie fizica. Tobogan copii din plastic

Beneficiile urcarii pe tobogan

  • Intarirea tendoanelor – Tendonul este muschiul din spatele coapsei. Urcarea pe scarile aparatului este o metoda excelenta pentru a determina arderi in tendoane. Prin plasarea picioarelor pe scara in timp ce mainile apuca marginile aparatului, tendoanele tale sunt foarte bine antrenate. Sportivul din mine iubeste acest aspect al catararii.
  • Consolidarea puterii – Urcarea antreneaza muschii din partea centrala a corpului. Ei trebuie sa dea startul si sa ajute la procesul de urcare.
  • Intrare prioreceptiva – Urcarea unui tobogan este grozava pentru sensibilizarea corpului, semanele fiind primite prin maini si picioare.
  • Este putin cam riscant – Este foarte adevarat, de aceea  eu monitorizez in mod evident procesul pentru a ma asigura ca nimic groaznic nu se va intâmpla. Cu toate acestea, riscul poate fi un lucru bun. Este un mod bun pentru copilul meu sa invete sa monitorizeze riscurile. Te poti gandi ca  alunecarea pe tobogan, este de asemenea foarte putin riscanta!
  • Intelegerea randului – Ei trebuie sa inteleaga ca urcarea pe aparat este ceva ce nu trebuie facut cand alti copii coboara. Totii micutii din vecini coboara si se catara inapoi. Noi vorbim despre cand este potrivit si cand nu, lucrand la intelegerea nevoilor altor copii si respectarea ideei ca este randul altuia.

Daca vrei sa-i oferi micutului tau oportunitatea pentru o distractie pe cinste zilnic fara sa trebuiasca sa te deplasezi la cel mai apropiat loc de joaca, am vazut cateva modele de tobogane de plastic pe TrambulineCopii.ro la preturi foarte accesibile. Stiu ca sunt multe site-uri online care ofera astfel de produse, asta a fost singurul care mi-a venit in minte cand scriam randurile astea, foloseste Google daca nu ai gasit ce iti place! O zi cat mai placuta si fara evenimente neplacute 🙂