Astazi, farurile moderne de tip proiector din material acrilic pot costa peste 1500 de lei bucata. Asadar, o greseala facuta cu substantele abrazive sau smirghelul folosit va poate scoate din afaceri chiar înainte de a putea începe. Deci, ce trebuie sa stiti pentru a începe o afacere de succes in domeniul de polish al farurilor?

Polish faruri Timisoara

ELEMENTE CRITICE SI SUBTILE ALE AFACERII

  1. Cunoasteti secretele acestei meserii a dumneavoastra? Pentru ca ghicitul nu va fi suficient daca veti cauta longevitate în bransa.
  2. Aflati diferenta dintre daunele provocate de catre ultraviolete, oxidare, deteriorarea suprafetei si cum se pot preveni. Daca solutia aleasa este gresita, ea poate provoca mai mult rau decat bine.
  3. Pretuiti clientii. Vreti ca acesti oameni sa vina înapoi si sa va recomande prietenilor lor? Tineti minte: “oamenii îsi cheltuiesc banii acolo unde doresc ei”.
  4. Sunteti furnizorul unui serviciu, si calitatea acestui serviciu va determina viata sau moartea afacerii dumneavoastra.
  5. Oamenii platesc un profesionist atunci cand vad ca acesta a facut un lucru bine – la modul profesionist. Deci, fiti profesionist!

Ce trebuie sa stiti înainte de a începe o afacere de polish faruri auto

Afacerile din domeniul de polish al farurilor apartin unei industrii în plina expansiune si, daca stiti elementele de baza si aveti pregatirea si instrumentele corespunzatoare, va puteti face un trai confortabil. 

Concret: Cele mai multe dintre informatiile pe care le obtineti cu privire la polisarea faruri nu se aplica la cea mai frecventa problema: oxidarea.

Atelier polish

Cel mai rau loc pentru a obtine informatii este de pe forumuri online care sunt dominate de membrii ce îsi împartasesc reciproc „credinte”: „eu cred ca…”, „cred ca asa, ca aia…”. Informatiile pe care le gasiti aici sunt aproape întotdeauna redundante si depasite.

Cei mai multi oameni nu înteleg cum sunt construite farurile compozite de astazi si, prin urmare, va vor sfatui sa sablati o parte a farurilor dvs., lucru esential pentru claritatea acestuia.

Oxidarea este problema principala abordata de clienti, dar metoda de slefuire este, de obicei, sugerata de indivizi neinformati, astfel incat este una care ar trebui evitata.

Sablarea este necesara în caz de deteriorare severa si, uneori, chiar si cand slefuirea nu va ajuta.

Este nevoie de formare profesionala pentru a stii ce metode sunt disponibile, si care functioneaza cel mai bine pentru fiecare caz în parte.

90% din totalul muncii de curatare a farurilor presupune îndepartarea de oxidare.

Oxidarea are ca rezultat un strat opac în mod natural, care se acumuleaza pe partea exterioara a farului. Ea poate parea a fi pe interior pentru unii, dar ea nu este niciodata astfel. Este o problema externa, care poate fi rezolvata foarte usor cu un dezoxidant.

Restul de  10% poate implica lustruire, în cazul în care sunt utilizate materiale abrazive, sau chiar mai rau, în cazul în care polish-ul farurilor s-a facut cu hartie abraziva – folosita pentru a se îndeparta straturile de la suprafata cristalinului; apoi se va folosi o piele de bivol pentru redarea netezimii.

Metoda abraziva este costisitoare si consumatoare de timp. Din fericire, nu este necesara în majoritatea cazurilor. Stabilirea preturilor ar trebui sa reflecte cantitatea de timp si de munca implicate în activitate. Refacerea suprafetei poate dura ore pe fiecare far, lucru care limiteaza cantitatea de proiectoare ce se poate termina într-o zi. Dezoxidarea dureaza mai putin de cinci minute pentru fiecare masina, iar costul este zero, prin comparatie.

Aveti nevoie sa investiti într-un kit de faruri pentru repararea lor?

Nu, dar veti avea nevoie de scule electrice si o întelegere a hartiei de smirghel, a compusilor abrazivi cum ar fi cei folositi în polish faruri si aplicarea straturilor. Înca o data, numai farurile grav deteriorate trebuie sa fie din nou resurfactate. Evitati resurfactarea proiectoarelor auto, întrucît acestea va vor lua mult timp si veti castiga usor bani mai degraba pe îndepartarea stratului oxidat.

Exista atat un factor de siguranta cat si de raspundere implicate, atunci cand decideti polish faruri. În cazul în care cauzati deteriorarea vopselei sau nu sunteti în masura refaceti suprafata, sa lasati in urma imperfectiuni sau sa deteriorati cristalinul, s-ar putea ajunge ca aceste lucruri sa va coste bani si clienti…