Ce inseamna uPVC?

UPVC este Clorura de Vinil de Poliester Neplasticat. Componentul principal din uPVC este sarea. Procesul de extractie din PVC foloseste de 3 ori mai putina energie decat aluminiul. uPVC nu contine urme de plumb.

Ce sunt termopanele?

Un termopan reprezinta o unitate de sticla izolata, care este creata din doua bucati de sticla; unite intr-un termopan printr-un gaz numit argon. Gazul argon are proprietati termice excelente. Unitatea este izolata pentru a preveni orice tip de praf sau umezeala sa ajunga intre sticle. Termopane cu uPVC

Ce tip de sticla se foloseste?

Unitatea de sticla standard este de 24mm (4mm+16+4mm) goala sau plina, oricum aceasta poate fi produsa si personalizata pentru fiecare client in parte in functie de cereri si de nevoi. Pe piata exista o gama larga de sticla obscura, colorata etc. Daca cereti un tip diferit de sticla, puteti discuta acest lucru cu furnizorul dumneavoastra.

Va reduce problemele zgomotelor?

Da. Puteti obtine o reducere a sunetului de pana la 80% prin montarea de geamuri termopane. Dar trebuie sa aveti in vedere si celelalte aspecte ale izolarii fonice a locuintei, precum podele, pereti si tavane.

Sunt uPVC-urile potrivite pentru toate tipurile de clima?

Ferestrele UPVC sunt cea mai buna optiune pentru dumneavoastra, deoarece nu se vor deteriora, si sunt imune la apa si vreme. De asemenea, nu necesita vopsire si sunt usor de intretinut.

Poate constructorul meu sa imi instaleze ferestre si usi uPVC?

Da. Constructorii sau instalatorii calificati pot instala acest tip de rame pentru geamuri termopane. Puteti cumpara rame fara sticla pentru locatia dumneavoastra de constructie, apoi constructorul va amenaja ramele, iar instalatorul va veni si va instala sticla dupa ce izolarea ramelor este completa. Montaj ferestre cu termopan

Ce-mi puteti spune despre sticla de protectie?

Sticla de protectie este un tip de sticla care este mai sigura pentru impact. Este fie sticla ingrosata, fie laminata. Sticla laminata are o grosime de minim 6.38mm; sticla ingrosata are minim 4mm. Sticla ingrosata este folosita mai des datorita faptului ca termopanele ingrosate cantaresc mai putin.

Imi va imbunatati siguranta locuintei?

Pentru siguranta dumneavoastra, aceste ferestre sunt prinse din interior. Acest lucru inseamna ca sticla poate fi inlaturata numai cu ajutorul legaturilor din interior. Puteti alege ferestre si usi cu sisteme de inchidere multinple (“Inclinat si Intors” este cea mai buna optiune) si puteti instala manere de inchidere la toate ferestrele dumneavoastra.

Care stil de fereastra este cel mai eficient ca si cost?

Optiunea cea mai eficienta ca si pret geamurilor termopane cu uPVC ar fi ferestrele care se inclina si se deschid, deoarece necesita o munca mai putin intensa pentru productie.

Ce este Transmisia Vizibila de Lumina (TVL)

Trasmisia Vizibila de Lumina reprezinta procentul spectrului vizibil de lumina solara care trece printr-o portiune de sticla. Este exprimat ca numar intre 0 si 100 – o sticla cu o TVL 0 nu va transmite deloc lumina soarelui, orice ar fi, si asa mai departe, in timp ce o sticla cu o TVL de 100 va transmite toata lumina soarelui.

Cladire cu termopane

 Ce este Coeficientul Castigului de Caldura Solara (CCCS)?

Coeficientul castigului de Caldura Solara masoara cat de bine blocheaza (sau umbreste) o fereastra caldura de la lumina soarelui. CCCS reprezinta fractiunea radiatiilor solare transmise printr-o fereastra, precum si cantitatea care este absorbita de sticla si redirectionata catre interior. CCCS este exprimat ca un numar intre 0 si 1. Cu cat mai scazut este CCCS-ul unei ferestre, cu atat mai mare este abilitatea de umbrire.

Ce este o Valoare-u?

Valoarea-U (exprimata ca Uw la ferestre) masoara cat de mult conduce sistemul unei ferestre caldura. Este o masura a evaluarii caldurii non-solare castigate sau pierdute prin aceasta. Gradul de caldura este indicat de valoarea-U a ansamblului unei ferestre care include efectul ramei, sticlei, golurilor si separatorilor. Cu cat este mai mica valoarea-U, cu atat mai mare este rezistenta ferestrei la pierderea de caldura si cu atat mai buna este valoarea de izolare a geamului termopan.