Calculatorul de asigurare este extrem de necesar si util, pentru ca majoritatea site-urilor cu oferte de profil au contracte cu diverse companii de asigurari si astfel, functie de necesitatile potentialului beneficiar, de statutul sau social si de disponibilitatile sale financiare, se pot modela solutii si se pot elabora cele mai fezabile rezultate, astfel incat la final sa se poata opta pentru varianta cea mai profitabila. Calculatorul de asigurare ne ajuta sa comparam si sa identificam cele mai rezonabile preturi sau cele mai avantajoase oferte, care asigura implicit cele mai multe si mai complete servicii.

Criteriile dupa care functioneaza un astfel de calculator de asigurare sunt simple si comode. Trebuie doar sa intram pe internet si in cativa pasi succesivi sa completam un formular cu datele personale ale titularului de contract si datele personalizate ale bunului asigurat, dupa care trebuie sa asteptam modelarile, estimarile si rezultatul respectiv. Rezultatele analizei vor fi procesate in cateva secunde iar in functie de cati parteneri are site-ul in cauza, vor fi generate mai multe variante de comparat.

De regula, un calculator de asigurari solicita informatii referitoare la tipul de persoana (fizica sau juridica), tipul de bun asigurat sau autovehicul (autoturism, autovehicul de transport, tractoare rutiere, autoutilitare, remorci sau semiremorci), capacitate cilindrica (pana in 1200 cmc, peste 2000 cmc, altele), iar in functie de acestea ofera un rezultat rapid, dar estimativ. Pentru un rezultat cat mai concret, mai personalizat si mai aplicabil, se pot completa o serie de alte informatii, care se refera la detalii despre autoturism, detalii personale, mediul de provenienta sau de rezidenta.

Stiind ca o firma de brokeraj de asigurare are foarte multi parteneri si foarte multe si diversificate oferte, calculatorul de asigurare este foarte util in aceste cazuri, returnand rezultatele ofertelor tuturor asiguratorilor. Astfel, poate fi aleasa la final oferta care se potriveste cel mai bine solicitantului, tinand cont si de sustenabilitatea finaciara a beneficiarului.

Pe piata sunt foarte multe firme care ofera preturi diferite, pentru aceeasi masina sau pentru aceeasi perioada, la diferente semnificative, care sustin sansa unei optiuni pentru o oferta mai bun si mai accesibila.

La toate preturile pe care un calculator de asigurari le returneaza, se adauga taxa gratuita de livrare, in unele cazuri si o taxa in functie de distanta, desi pentru o asigurare mai ampla din mediul rural, poate fi livrata tot gratuit. La unele firme de asigurare, transportul si livrarea nu sunt insa incluse in pret, astfel incat aceste cheltuieli vor trebui platite separat de beneficiar. De aceea este recomandat un plus de atentie la detalii si la suma finala care trebuie platita. Calculatorul de asigurare trebuie sa ne sugereze alegerea cea mai buna si cea mai fiabila varianta ca raport pret/ pachet de oferta, chiar daca aparent si aceasta poate parea destul de costisitoare.