Cum sa reparati un frigider care nu mai porneste?
O data si odata tot se va intampla sa sesizati ca unul dintre aparatele din casa nu mai porneste sau se functioneaza gresit. Spre exemplu, sesizati ca frigiderul dumneavoastra nu functioneaza in parametrii normali daca scoate anumite sunete sau nu raceste mancarea cum va asteptati in mod normal. La fel, nu trebuie sa fiti un tehnician in aparatura casnica pentru a sesiza ca un aparat casnic are o problema sau nu functioneaza. Daca tot ce tine de putere este in regula, atunci frigiderul dumneavoastra s-ar putea sa aiba o problema in ceea ce priveste mecanismul de start. Mai jos, puteti gasi cateva dintre cele mai frecvente probleme intalnite de specialisti in reparatii, probleme care impiedica pornirea lui.
Problemele cu supraincarcarea releului sau condensatorul de pornire
Supraincarcarea releului este una dintre cele mai importante dispozitive dintr-un frigider, si deseori actioneaza ca un dispozitiv protector in circuitul compresor. Puterea care intra in compresorul motor de ventilator trebuie sa treaca prin dispozitivul de supraincarcare inainte de a fi transmisa pentru a porni ventilatia circuitului compresor pana cand functioneaza la viteza necesara. Cu toate acestea, daca sesizati ca compresorul frigiderului dumneavoastra nu porneste sau produce un sunet ca un click, in special daca fanii functioneaza, atunci aceasta ar trebui sa fie o indicatie clara ca supraincarcatorul releului este ori supraincalzit ori arcuit. Nu uitati ca releele de suprasarcina moderne sunt intotdeauna o unitata combinata in mod obisnuit conectata intr-o parte a compresorului. Un condesator de pornire poate fi, de asemenea, o parte a ansamblului de suprasarcina si devine cruciala in furnizarea de o tensiune de pornire crescuta pentru ventilatia compresorului. Un condensator de pornire defect poate face ca frigiderul sa nu porneasca in mod corespunzator si este intotdeauna recomandabil sa fie inlocuit daca este necesar. Nu uitati sa aveti grija cu orice serviciu in aceste parti dupa deconectarea sursei de putere pentru a preveni orice prejudiciu electric sau deteriorare.
Controlul racirii si controlul temperaturii
Controlul racirii se refera la comutatorul cu temperatura controlata, care actioneaza ca alimentare cu energie a compresorului si a circuitului ventilatorului. Un control al racirii defect poate duce la scenarii in care ventilatorul si compresorul nu functioneaza. In cele mai multe cazuri, un buton de ajustare este atasat pentru a ajuta la controlul temperaturii frigiderului. Cand observati defecte in ceea ce priveste controlul temperaturii, este mereu recomandabil sa indepartati panoul de control, care este de obicei locat in sectiunea fructe fresh. Mai apoi trebuie sa indepartati dispozitivul de control din carcasa sa si sa deconectati cablurile terminale. Acest lucru ar trebui urmarit cu o ajustare a racirii si controlul temperatorii la o setare mai rece inainte de reconectarea cablurilor terminale. Daca nu functioneaza, ar trebui sa luati in considerare schimbarea intregii unitati de racire si controlul temperaturii.
Tabla electronica de control
O tabla electronica de control actioneaza ca un monitor al temperaturii frigiderului si statie de control a compresorului. O tabla electronica de control defecta poate impiedica pornirea frigiderlui, si ar putea sa nu fie un semn bun pentru aparatul dumneavoastra chiar daca este foarte complex si scump. Oricum, ar trebui sa verificati toate celelalte probleme cu terminale ce graviteaza in jurul sursei de putere a frigiderului sau orice altceva, cum ar fi conexiunile arse sau folie de arc deteriorate, precum si orice alt control extern. Nu uitati sa va deconectati frigiderul de la putere in timp ce inspectati placa de control electronic.
Leave a Reply