Orice inteprinzator ori persoana care porneste o afacere, cat ar fi ea de mica, trebuie sa fie in legalitate. Iar primul lucru ce trebuie facut pentru acest lucru este sa se angajeze un contabil.
Simultan cu dezvoltarea societatii, profesia aceasta a devenit foarte importanta pentru firme. Un contabil de reala valoare, in ziua de azi, trebuie sa posede informatii si bogate cunostinte din cat mai multe aspecte ale societatii, insa fara a se margini numai la cunostintele profesiei acestea.

Pornind de la ideea aceasta, profesia in discutie s-a ramificat pentru a scoate in evidenta calitatea unui contabil. A luat nastere astfel statutul expertului contabil. El poseda un bogat bagaj de cunostinte in domeniile dreptului, fiscalitatii, auditului, evaluarii si contabilitatii.

In concluzie, cineva care isi demareaza o afacere va trebui sa fie foarte bine informata dar si sa urmeze niste pasi elementari pentru alegerea unui profesionist pentru firma sa din lista de contabili disponibili. O prima idee intr-o alegere buna este recomandarea de a se apela la o buna firma de contabilitate, care este specializata pentru acest domeniu. In cele ce urmeaza, va voi prezenta cativa pasi de urmat atunci cand faceti o astfel de optiune:

  • Valoarea tehnica: simultan cu dezvoltarea tehnologica, chiar si in aceasta meserie a fost necesara adaptarea la noile cerinte ale domeniului. Este indicat sa va asigurati de faptul ca firma de contabilitate are angajati instruiti, bine pregatiti inclusiv pe partea informatica. In zilele noastre, profesia aceasta se face mult mai repede, mai usor si mai exact cu ajutorul computerelor. Asadar, este de inteles ca un contabil ce stie sa utilizeze foarte bine computerul, va fi mult mai eficient, mai bun.
  • O comunicare eficienta: mai buna colaborare dintre firma si contabil sta intr-o comunicare eficienta. Astfel, contabilul trebuie sa posede un program cand poate sa fie gasit permanent la telefon, dar sa raspunda rapid si la e-mail-uri precum sa fie disponibil permanent pentru consultari diverse.
  • Experienta in variate domenii: un bun contabil e pregatit si are informatii din cat mai diferite domenii. Acel contabil ce se ocupa cu tinerea evidentei unor firme aflate in mai multe si mai variate sectoare de activitate, poate sa va ofere mult mai multe solutii potrivite pentru afacerea dumneavoastra, deosebit de utile mai ales daca sunteti la inceputul activitatii.
  • Calitati deosebite pentru socializare si relationare: indicat este sa aveti alaturi de dumneavoastra un contabil cu abilitati in comunicare, care este coerent si care poate sa va ajute a intelege anumite aspecte care sunt legate de afacerea proprie. Un asa contabil va poate oferi cu multa usurinta o suma de informatii din afacerile pe care le au alti clienti ai sai.

Iata doar cateva criterii care va pot ghida in a alegere unele servicii de contabilitate. Sigur sunt multe alte criterii ce pot fi acute in vedere. Important este ca aceasta alegere a firmei de contabilitate sa fie facuta cu deosebita atentie, pentru ca de asta va depinde bunul mers pe mai departe al afacerii dumneavoastra.