De ce sa folositi medii sociale pentru a va dezvolta afacerea de montaj folie auto, ma intrebati? Pai, pentru simplul motiv ca aici sunt clientii dumneavoastra. Exista din ce in ce mai multi utilizatori de social media pe tot globul in fiecare zi. Si mai mult de 50% dintre proprietarii de afaceri mici se bazeaza pe tehnica sociala ca tehnica de marketing digitala primara, din cauza eficacitatii sale de a gasi si a se conecta cu noi clienti. De asemenea, nu va costa nimic sa le utilizati, precum in cazull unor metode traditionale de marketing.

Daca nu ati facut-o deja, este timpul sa va alaturati numerosilor proprietari de afaceri mici, care utilizeaza social, pentru a creste constientizarea, a creste vanzarile si a castiga noi clienti. Aceasta colectie de sfaturi sociale pentru mediul de afaceri mici va va ajuta sa faceti exact acest lucru.

Sfaturi pentru succes – Incepeti cu un plan

La fel cum o afacere de montaj folie auto are nevoie de un plan de afaceri, actiunile dumneavoastra in social media trebuie sa faca parte dintr-o strategie elaborata cu atentie. Asa cum stabilim in ghidul nostru in sase pasi pentru crearea unui plan de marketing social media, trebuie sa:

1. Stabiliti scopul si obiectivele mediilor sociale: Este important sa treceti dincolo de valori de vanitate, cum ar fi like-uri si repostari, si sa va concentrati, de asemenea, pe factori precum generarea de venituri, rate de conversie si recomandari. Utilizati obiectivele S.M.A.R.T , adica – specifice, masurabile, realizabile, relevante si in timp utile – atunci cand va setati tintele dumneavoastra de social media.

2. Realizarea unui audit:  Aceasta inseamna sa determinati cine este deja conectat cu firma dumneavoastra. In ceea ce priveste societatea, identificati ce retele utilizeaza publicul dumneavoastra tinta si modul in care prezenta dumneavoastra din social media se masoara cu prezenta concurentilor dumneavoastra.

3. Creati sau imbunatatiti conturile existente. Dupa ce alegeti care retele sociale sunt cele mai potrivite pentru afacerea dumneavoastra mica, construiti-va prezenta sociala in fiecare retea, in concordanta cu obiectivele comerciale si audienta dumneavoastra. Daca aveti deja conturi sociale existente, asigurati-va ca acestea sunt actualizate pentru a reflecta valorile marcii dumneavoastra.

4. Gasiti inspiratie. Uitati-va la continutul pe care cei din industria de montaj a folie auto deja il impartasesc si folositi social media atat pentru a descoperi asteptarile clientilor, cat si pentru a va distinge de competitia dumneavoastra. Este, de asemenea, recomandabil sa va uitati la liderii din industrie pentru a vedea ce fac, si cum ati putea sa implementati aceste tactici in propria strategie.

5. Creati un calendar. Aceasta este o parte esentiala a planului dumneavoastra de marketing pentru continut. Acesta ar trebui sa includa datele si orele intentionate in care doriti sa publicati postarile si tweeturile Facebook si Instagram, precum si orice alt continut media social.

6. Testati, evaluati si ajustati strategia. Ar trebui sa va reglati in mod constant strategia bazata pe valori de performanta. Analizati lucruri precum numarul de clicuri pe post, acoperirea campaniilor dumneavoastra sociale, si numarul de vizite de pagina rezultate din social media, apoi ajustati si imbunatatiti continutul pe baza acestor date.

Daca aplicati aceste sfaturi in politica de promovare a afacerii dumneavoastra de montaj folie auto, este doar o problema de timp pana cand veti observa beneficiile.