Atunci cand iti cumperi o masina second hand sunt multe lucruri de care sa tii cont. Cat timp va functiona bine inainte sa aiba nevoie de reparatii suplimentare? Cat de ingrijit este interiorul? Daca a fost implicata intr-un accident, are diferite defectiuni tehnice la piesele auto? Cati kilometri are parcursi?

Cu toate acestea, un lucru pe care foarte multe persoane nu il iau in considerare atunci cand cumpara o masina rulata este valoarea acestia la o posibila revanzare dupa o anumita perioada de timp. Dar acesta este un aspect foarte important, mai ales datorita faptului ca sunt doar putine marci care isi pastreaza valoarea in timp. Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa cauti anunturi cu masini si sa vezi preturile existente pe piata la ora actuala.

Aspectul care determina valoarea unei masini second hand e reprezentat de anumite puncte cheie. Un factor important este rata in care se deterioreaza diferitele componente auto. Unele marci auto, cum ar fi Honda si BMW, au o mare durabilitate in timp si nu au nevoie de schimburi majore in primii 200.000 km in cazul in care masina nu e implicata in vreun accident. Alte masini au nevoie de reparatii mult mai dese. Acest lucru este foarte important atunci cand ne gandim la posibilitatea de a vinde masina peste o anumita perioada de timp. Masinile care sunt rezistente in timp includ modelele Honda Civic si seria Z de la BMW.

Un alt aspect care joaca un rol important in piata auto este felul in care arata interiorul si cat de bine e ingrijit. Interioarele facute din plastic ieftin tind sa se deterioreze destul de repede in timp. Masinile de la marci cum ar fi Audi, Licoln sau Mercedes au interioare care nu sunt doar luxoase, ci sunt si foarte rezistente. Cele mai bune exemple in acest sens sunt seriile Audi A4 si A6. Aceste masini sunt foarte bine vazute pe piata auto, atat din punctul de vedere al performantelor, cat si al designului. Totodata, scaunele de piele sunt mult mai rezistente in timp fata de cele din material textil si, totodata, nu se murdaresc la fel de usor.

Nu in ultimul rand, un rol important in aprecierea valorii unei masini cand te gandesti la o revanzare este popularitatea acesteia. Masini rulate cum ar fi un Mustang din anul 1964 au o mare cerere deoarece sunt tot mai rare pe masura ce trece timpul si sunt considerate masini clasice. Totodata, automobilele ca si DeLorean se vand pe sume foarte mari de bani. Deoarece masinile hibride apar pe piata auto intr-un numar tot mai mare pe zi ce trece, aceste masini clasice vor avea o valoare crescanda in urmatorii ani.